Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Μεξικό σαν «πέρασμα» για τις ΗΠΑ

«Υπάρχει κίνδυνος για ανθρωπιστική κρίση»


ΚΟΣΜΟΣ
18:45
18/07/2019
Λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Μεξικό σαν «πέρασμα» για τις ΗΠΑ
loading

Ο αριθμός των ανθρώπων που εισέρχονται στο Μεξικό με στόχο να φτάσουν στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας ωστόσο ότι ενδέχεται να ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση, αν ο αριθμός τους δεν μειωθεί κι άλλο.

Περίπου 100.000 άνθρωποι, κυρίως από την Κεντρική Αμερική, εισήλθαν στο Μεξικό τον Ιούνιο, έναντι 144.000 τον Μάιο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική Μαξιμιλιάνο Ράιες.

Μετά τις απειλές από τις ΗΠΑ ότι θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές από το Μεξικό, αν δεν μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος, το Μεξικό ανέπτυξε χιλιάδες στρατιωτικούς και αστυνομικούς στα σύνορά του τον Ιούνιο και αύξησε τις συλλήψεις και τον επαναπατρισμό ανθρώπων που έψαχναν για μία καλύτερη ζωή.

Ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στο μεξικανικό έδαφος παραμένει πάντως υψηλός και «υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση», προειδοποίησε ο Ράιες.

Κάθε χρόνο περίπου 500.000 μετανάστες διασχίζουν το Μεξικό αναζητώντας το «αμερικανικό όνειρο». Η πλειονότητα αυτών προέρχεται από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα, το Σαλβαδόρ και φεύγουν για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τη βία των εγκληματικών οργανώσεων στις πατρίδες τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει