Σε απόσταση περίπου 265 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόργκαν Σίτι, στη Λουιζιάνα, κινείται η τροπική καταιγίδα Μπάρι, με ανέμους 85 χιλιομέτρων την ώρα, όπως προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για σφοδρή βροχόπτωση και πλημμύρες ενώ η τροπική καταιγίδα αναμένεται να φτάσει στη στεριά τα ξημερώματα του Σαββάτου. Όπως σημειώνει το Reuters, θα είναι ο πρώτος τυφώνας του Ατλαντικού για το 2019.

Το πρωί της Πέμπτης, η τροπική καταιγίδα πλησίασε τον κόλπο του Μεξικού με ανέμους 64 χιλιομέτρων τη ώρα, ενώ την Τετάρτη έντονη βροχή είχε μουσκέψει τη Νέα Ορλεάνη.

Χθες το απόγευμα εκδόθηκε προειδοποίηση για την τροπική καταιγίδα και για τυφώνα σε μέρος της ακτής της Λουιζιάνα, νότια της πόλης. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι άνεμοι πνέουν με τουλάχιστον 72 χιλιόμετρα την ώρα, με ακόμα ισχυρότερες ριπές.

Με ζωντανή την ανάμνηση της τραγωδίας του 2005 και του τυφώνα Κατρίνα, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 1.800 νεκρούς, πολλοί κάτοικοι της περιοχής έκριναν πως είναι ασφαλέστερο να φύγουν. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η απειλή πλημμύρας κατά μήκος του ποταμού Μισισίπι.