Κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση και την καταδίκασαν σε έξι μήνες φυλακή

Κρίθηκε ένοχη για πορνεία


ΚΟΣΜΟΣ
13:58
05/07/2019
Κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση και την καταδίκασαν σε έξι μήνες φυλακή
3
loading

Σε φυλάκιση καταδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδονησίας μία γυναίκα που προσπάθησε να καταγγείλει τον εργοδότη της για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως λένε οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων, πρόκειται για απόφαση που δημιουργεί τον κίνδυνο τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να μετατραπούν σε εγκληματίες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε την Μπαΐκ Νουρίλ Μακνούν, δασκάλα στο νησί Λομπόκ, ένοχη για την κατηγορία παραβίασης των αυστηρών νόμων κατά της πορνογραφίας. Ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και διέταξε τη φυλάκισή της για έξι μήνες. Επίσης της επέβαλε πρόστιμο 500 εκατ. ρουπιών (35.383 δολαρίων). Δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση κατά της χθεσινής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Ανησυχούμε για τον αντίκτυπο αυτής της απόφασης διότι ανοίγει μια πόρτα για τους δράστες σεξουαλικής βίας να ποινικοποιούν τα θύματα» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Legal Aid Foundation for the Press Αντέ Ουαγιουντίν.

Η Μακνούν είχε παραπονεθεί ότι δεχόταν τηλεφωνήματα με χυδαίο περιεχόμενο από τον διευθυντή του σχολείου όπου εργαζόταν από το 2012, σύμφωνα με τη δικογραφία. Ηχογράφησε κάποια από τα τηλεφωνήματα εν αγνοία του διευθυντή της και έδωσε την ηχογράφηση σε τρίτο πρόσωπο ενώ και τη μετέφερε σε μια ηλεκτρονική συσκευή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο διευθυντής να χάσει τη δουλειά του, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Το 2015, ο διευθυντής κατήγγειλε την Μακνούν στην αστυνομία, με αποτέλεσμα τη δίωξή της βάσει της νομοθεσίας κατά της πορνογραφίας.

Η ομάδα υπεράσπισης της Μακνούν ανακοίνωσε ότι μια φυλάκιση πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο ετών για να μπορέσει κανείς να ζητήσει επιείκεια, αλλά ότι ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να της απονείμει χάρη.

«Η μόνη πιθανότητα τώρα είναι να δοθεί χάρη από τον πρόεδρο διότι εξαντλήσαμε όλες τις άλλες νομικές διόδους» δήλωσε ο Αζίζ Φαουζί, δικηγόρος της Μακνούν.

Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο, που πρόσφατα εξασφάλισε δεύτερη θητεία στην προεδρία, είχε δηλώσει ότι η Μακνούν θα μπορούσε να ζητήσει επιείκεια από τον ίδιο εάν δεν δικαιωνόταν μέσω μιας δικαστικής επανεξέτασης. Εκπρόσωπος της προεδρίας αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία απόφαση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το κίνημα #MeToo της Ινδονησίας έχει κερδίσει έδαφος με κάποιες γυναίκες να μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες από τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν. Αλλά το κίνημα έχει μέχρι στιγμής περιορισμένο αντίκτυπο στην κυρίως συντηρητική κοινωνία της πολυπληθέστερης μουσουλμανικής χώρας του κόσμου, συγκριτικά με την αίσθηση που έχει προκαλέσει σε κάποιες άλλες χώρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Αναρχικός

    Ισλάμ η θρησκεία της ανοχής και της ειρήνης.

  2. avatar Σε αυτές τις χώρες που συμβαίνουν όλα αυτά

    γιατί δεν παρεμβαίνουν οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου μας για τέτοιου είδους εγκλήματα; Αλλά το παίζουν Ζορό μόνο όταν υπάρχει στην υπόθεση πετρέλαιο και διαμάντια;

  3. avatar Ονομα

    Η θρησκεία είναι το αλλοθι των ..μπίπ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει