Νέα συνάντηση Ναπολιτάνο-Μπερσάνι

Το αδιέξοδο δεν μοιάζει να αίρεται στην Ιταλία


ΚΟΣΜΟΣ
15:30
28/03/2013
Νέα συνάντηση Ναπολιτάνο-Μπερσάνι
loading

Ως το βράδυ αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για μια νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο κεντροαριστερός εντολοδόχος πρωθυπουργός Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

«Μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχω μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο» δήλωσε ο ίδιος, μετά την λήξη της συνάντησής του με την ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), του οποίου ηγείται.

«Υπάρχουν ακόμη περιθώρια για να βρεθεί μια λύση. Πολύ συχνά οι πιο κρίσιμες υποθέσεις λύνονται άλλωστε την τελευταία στιγμή» δήλωσε από την μεριά του ο Λουίτζι Τζάντα, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PD στην γερουσία της Ρώμης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τέσσερα θεωρούνται τα πιθανότερα σενάρια: (α) ο Μπερσάνι να παραδώσει την εντολή, (β) να ζητήσει από τον Ιταλό πρόεδρο να εξακριβώσει στην γερουσία αν κατάφερε να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία αν και από την μέχρι τώρα τοποθέτηση των πολιτικών δυνάμεων η απάντηση μοιάζει να είναι αρνητική, (γ) ο Ναπολιτάνο να προσπαθήσει να επιτύχει την σύσταση «κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής», ή «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» και ανάθεση εντολής σχηματισμού σε πρόσωπο που να μην προέρχεται από κάποιο πολιτικό κόμμα.

Η τέταρτη εναλλακτική είναι μια νέα προσφυγή στις κάλπες: είτε στο τέλος Ιουνίου (στην περίπτωση αυτή όμως ο Ναπολιτάνο θα έπρεπε να παραιτηθεί άμεσα και να εκλεγεί σε χρόνο-ρεκόρ νέος πρόεδρος), ή το Φθινόπωρο, πιθανώς τον Οκτώβριο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει