Ενισχύονται οι εικασίες για συνάντηση σήμερα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν μετά και το κλείσιμο της Αποστρατιωτικοποιημένης Ζώνης στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας για τους τουρίστες στη βόρεια πλευρά των συνόρων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο ταξιδιωτικό πρακτορείο.

«Η DMZ (αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη) είναι κλειστή σήμερα για τους τουρίστες που έρχονται από την πλευρά της Βόρειας Κορέας» ανέφερε το Koryo Tours, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο που οργανώνει ταξίδια στην Βόρεια Κορέα για δυτικούς τουρίστες.

Παράλληλα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δήλωσε κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Σεούλ, ότι μια χειραψία Τραμπ – Κιμ στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη θα αποτελέσει «σημαντικό ορόσημο» στη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ο Κιμ θα ήθελε να τον συναντήσει και αξιωματούχοι των δύο πλευρών κανονίζουν μια γρήγορη συνάντηση των δύο ανδρών στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

«Μου είπαν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα ήθελε να με συναντήσει και φαίνεται πως κανονίζεται μια γρήγορη συνάντηση» σχολίασε ο Τραμπ, «ανυπομονώ να πάνω στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, την οποία ήθελα να δω εδώ και καιρό».