Την Κυριακή στις Βρυξέλλες η απόφαση για τα κορυφαία πόστα της ΕΕ

Επαφές Τουσκ στο περιθώριο της συνόδου του G20


ΚΟΣΜΟΣ
13:14
28/06/2019
Την Κυριακή στις Βρυξέλλες η απόφαση για τα κορυφαία πόστα της ΕΕ
1
loading

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται «πιο κοντά» σε συμφωνία για τις κορυφαίες ηγετικές θέσεις, αλλά η συμφωνία θα πρέπει να περιμένει τη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε από την Οσάκα της Ιαπωνίας, στο περιθώριο της Συνόδου του G20, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Μετά την αποτυχία των προηγούμενων κύκλων διαπραγματεύσεων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν το βράδυ της Κυριακής για ακόμη μία σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση κρίσης, λίγες ώρες πριν από την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ωστόσο, οι συνομιλίες συνεχίστηκαν, κυρίως ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία, στο περιθώριο της συνόδου των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ παραδεχόμενος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι δέχθηκε «12-13 τηλεφωνήματα» Ευρωπαίων παραγόντων. «Η εντύπωσή μου είναι ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε μία λύση, αλλά είμαστε πολύ μακριά για να πούμε οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο σήμερα. Μην περιμένετε να δείτε λευκό καπνό στη Οσάκα» είπε.

«Δεν θα υπάρξει απόφαση εδώ», δηλώθηκε και από το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Ο Τουσκ βρίσκεται εδώ σε διαβουλεύσεις με όλους του παρόντες ηγέτες. Επιθυμία μας είναι να φθάσουμε σε συμφωνία το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας» δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Εκτός της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ηγετικές θέσεις που αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων είναι η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η θέση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar σχολιαστής έλλην

    Το ζήτημα είναι κάποτε να έρθει στην χώρα το ευχάριστο άγγελμα της διάλυσης αυτής της λέσχης των ολίγων και των κορακιών, που αυτοαποκαλείται "ευρωπαϊκή ένωση" και που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των πολλών, που στην περίπτωση των ευρωπαϊκών εθνών είναι και αντιθετικά μεταξύ τους, μέγα έγκλημα η προσχώρηση μας σ΄αυτήν την συγκαλυμμένη δικτατορία και η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στο άτυπο "ιερατείο" των Βρυξελλών...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει