«Οι όροι που απέμειναν και συζητούνται για τη δανειακή σύμβαση δεν αφορούν αποκοπές ή περικοπές μισθών και ωφελημάτων, αλλά εστιάζονται στο πώς το χρέος θα καταστεί βιώσιμο με υπαλλακτικές ή εναλλακτικές προτάσεις που καταθέτει το υπουργείο Οικονομικών», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και του Eurogroup και μιλώντας στα στελέχη της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι παράλληλα με τη δανειακή σύμβαση «θα εξαγγελθούν μέτρα, στα οποία θα καταδειχθούν οι ευαισθησίες της κυβέρνησης», και ευχήθηκε τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Λευκωσίανα επιτύχει αυτό που επιδιώκει.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ακόμα ότι η επίσκεψή του στη μόνιμη αντιπροσωπεία αποτελεί αναγνώριση του έργου που επιτελέσθηκε στη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε, αλλά και του ρόλου που διαδραματίζει η αντιπροσωπεία αυτή την περίοδο.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι πιο αποφασιστική στους ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς της, επιδιώκοντας συμμετοχή σε όλους τους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και πρόσθεσε ότι σε αυτό εντάσσεται και η καλή προετοιμασία για συμμετοχή στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.