Χωρίς σταθερό τηλέφωνο και πρόσβαση στο Ίντερνετ έμειναν περισσότεροι από 2.500 πελάτες της εταιρείας France Telecom-Orange στην ανατολική Γαλλία μετά την κλοπή χάλκινων καλωδίων το βράδυ της Τετάρτης.

Η κλοπή προκάλεσε την ολοκληρωτική ή μερική απομόνωση έξι κοινοτήτων σε τρεις διοικητικές περιφέρειες της Λορένης, όπου 2.500 κάτοικοι και επτά επιχειρήσεις έμειναν χωρίς σταθερό τηλέφωνο και πρόσβαση στο Ίντερνετ και ένα δίκτυο διαχείρισης κλήσεων κινητής τηλεφωνίας είναι εκτός λειτουργίας, διευκρίνισε η France Telecom σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Περισσότερα από 3.000 μέτρα χάλκινων καλωδίων εκλάπησαν, πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο εδώ και αρκετούς μήνες», σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι κλοπές των καλωδίων τηλεφωνικών γραμμών ή του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την εκτίναξη στα ύψη των τιμών των μετάλλων.

Όλες οι γραμμές θα έχουν επισκευαστεί αύριο, ανέφερε η France Telecom.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.