Ο εκπρόσωπος της νέας κυπριακής κυβέρνησης, Χρήστος Στυλιανίδης, απέρριψε τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για θριαμβολογίες αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup. Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει, πάντως, ότι υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις, η αποστολή του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στις Βρυξέλλες υπήρξε επιτυχής.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε μερικές μόνο μέρες η κυβέρνηση «αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε σε βάρος της Κύπρου στην Ε..Ε, το οποίο ήταν η πηγή πολλών από τα προβλήματα που περιγράφει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ».

Από τον Ιούνιο του 2012, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση κάλεσε την τρόικα στην Κύπρο, μέχρι σήμερα, σημειώνει, πέρασαν εννέα μήνες και δεν υπήρξε κατάληξη για τη δανειακή σύμβαση. Αντίθετα, τα προβλήματα, προστίθεται στην δήλωση, «συσσωρεύονταν μέρα με τη μέρα και μεγιστοποιούνταν, με όλες τις συνέπειες στην κοινωνία, στην οικονομία και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Όπως τονίζει ο ίδιος, «η κυβέρνηση εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να σταθεροποιήσει την κατάσταση ως πρώτο βήμα για να επανέλθει η ανάπτυξη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει, ακόμη, ότι αυτό που επείγει είναι η υπογραφή της δανειακής σύμβασης για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρετίζει τη θέση του ΑΚΕΛ ότι ο καθορισμός του χρονικού ορόσημου στα τέλη του Μαρτίου για τη δανειακή σύμβαση αποτελεί θετικό στοιχείο, καλώντας όλους να επικεντρωθούν σε αυτόν το στόχο «με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, χωρίς άστοχες αντιπαραθέσεις» καθώς, όπως προσθέτει, «ο τόπος αυτή τη στιγμή μας χρειάζεται όλους».