Η μαμά δύο παιδιών Tracy Bibby οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το βανάκι της τον Απρίλιο του 2017, όταν έχασε τον έλεγχο και μπήκε στο σπίτι της 90χρονης Joan Woodier, την οποία σκότωσε επιτόπου.

Η δίκη της στο δικαστήριο του Μπρίστολ έληξε πρόσφατα και κρίθηκε ένοχη για επικίνδυνη οδήγηση. Θα παραμείνει στη φυλακή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και δεν θα ξαπαπιάσει τιμόνι την επόμενη εξαετία.

Το βανάκι έμεινε μάλιστα στο σημείο, με τον μπροστινό τοίχο της οικίας στο Clevedon του αγγλικού Σόμερσετ γκρεμισμένο. Ο τοίχος έπεσε πάνω στην ηλικιωμένη την ώρα που συνομιλούσε με τον γιο της στο τηλέφωνο.

Η 35χρονη Bibby είχε ισχυριστεί μάλιστα πως δεν οδηγούσε εκείνη το μοιραίο βαν. Αυτόπτες μάρτυρες και κάμερα ασφαλείας την αναγνώρισαν ωστόσο ως τη γυναίκα «που συμπεριφερόταν σαν πιλότος της Formula 1».

Η Bibby είχε μάλιστα άλλες δύο απαγορεύσεις οδήγησης, το 2006 και το 2016, καθώς στο τιμόνι ήταν επικίνδυνη. «Εξαιτίας αυτών των απαγορεύσεων, δεν θα έπρεπε να οδηγείς καν αυτό το βαν», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δικαστής Michael Cullum, «επέλεξες ωστόσο να το κάνεις εντελώς αχρείαστα. Πήγαινες με το βαν από τη μια άκρη στην άλλη. Αυτός ήταν ο λόγος που αποσταθεροποιήθηκε το βαν».

Στη δίκη ακούστηκε πως η Bibby έκανε «μαγκιές» με το όχημα και δεν υπολόγιζε κανέναν. Μετά το δυστύχημα, έριξε το φταίξιμο στον συνοδηγό, τον τότε σύντροφό της Ben Chappell, λέγοντας πως αυτός οδηγούσε. Την πρόδωσε όμως το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της διπλανής παμπ, αλλά και οι μαρτυρίες των αυτοπτών…