Ευρωεκλογές 2019: Η ελπίδα του Βίκτορ Όρμπαν για το σημερινό αποτέλεσμα

Τι είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός για μετανάστευση και Ματέο Σαλβίνι


ΚΟΣΜΟΣ
11:37
26/05/2019
Ευρωεκλογές 2019: Η ελπίδα του Βίκτορ Όρμπαν για το σημερινό αποτέλεσμα
4
loading

Την ελπίδα ότι στις ευρωεκλογές θα ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη εξέφρασε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε δημοσιογράφους, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στην ευρωπαϊκή δημόσια αρένα υπέρ αυτών των πολιτικών κομμάτων που θα ήθελαν να σταματήσουν τη μετανάστευση», δήλωσε ο Όρμπαν, φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και μια πορτοκαλί γραβάτα, το χρώμα του κόμματός του, του Fidesz.

«Απορρίπτουμε τη μετανάστευση και θα θέλαμε να δούμε ηγέτες σε θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απορρίπτουν τη μετανάστευση, που θα ήθελαν να τη σταματήσουν και όχι να τη διαχειριστούν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ορμπάν, του οποίου το κόμμα Fidesz αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, αρνήθηκε να δηλώσει εάν μετά τις εκλογές θα συνταχθεί με τη νέα συμμαχία κομμάτων του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Δήλωσε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, και το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτό, θα μετασχηματίσει το πολιτικό φάσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία και οι παραδοσιακοί σχηματισμοί κομμάτων δεν θα διαδραματίσουν τον ίδιο ρόλο στο μέλλον.

Μιλώντας στα αγγλικά, δήλωσε ότι το ποιος θα διαδεχθεί ποιον είναι «το μεγάλο ερώτημα του μέλλοντος».

Στις σημερινές ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να υποστούν περαιτέρω πλήγμα τα παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκά κόμματα και να ενισχυθούν οι εθνικιστές παρατάξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που ίσως φρενάρει μια συλλογική δράση σε επίπεδο οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Ο Ορμπάν δήλωσε ότι το Fidesz ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ/EPP) αλλά η ομάδα αυτή διαφωνεί για τη μελλοντική της κατεύθυνση και το Fidesz θέλει να επηρεάσει αυτή τη συζήτηση.

«Δεν θα θέλαμε να ανήκουμε κάπου όπου δεν έχουμε επιρροή σε βασικά θέματα στρατηγικής», δήλωσε ο Ορμπάν.

Οι κάλπες στην Ουγγαρία κλείνουν στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Stateless

  \"Την ελπίδα ότι στις ευρωεκλογές θα ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη εξέφρασε σήμερα ο Ούγγρος\"
  Άντε μπράβο γιατί έχουμε γεμίσει με ουγγροκ εδώ πέρα.
  Όλοι πίσω στην Ουγγαρία και η ΕΕ να χτίσει ένα τοίχος με αυτή τη χώρα ώστε να μη ξαναμπεί στην Ευρώπη κανένας [...] τους.

  1. avatar Mpamphs2

   Δεν ξέρω αν στο είπαν αλλά η Αγγλία εκτός Ευρώπης και εσύ έξω από Ευρώπη λαθρομεταναστηαριστερολογε

   1. avatar Stateless

    Γιατί ξέρεις αν έχω βρετανικό διαβατήριο?
    Όχι φυσικά!
    Για να σε βοηθήσω, εμείς θα μπορούμε να ταξιδεύουμε παντού στην Ευρώπη, εσείς όχι, όπως και οι βρετανοί όχι, γιατί στην οικογένεια μου υπάρχουν βρετανικά διαβατήρια με το επώνυμο μου.
    Άρα λαλακίες λες.
    Είσαι πολύ μικρός μπροστά μου ανόητε φασίστα.
    Και πολύ τυφλός as well!

    1. avatar Mpamphs2

     Ότι έχεις αλβανικό το ξέρουμε ότι είσαι αριστερόβλακας πάλι το ξέραμε ότι είμαι φασίστας αυτό δεν το ξέραμε να και κάτι που μαθαίνεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει