Οι συνομιλίες μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών στη Βρετανία με επίκεντρο το Brexit βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους χωρίς οι δύο πλευρές να έχουν οδηγηθεί σε συμφωνία, όπως μεταδίδει το BBC.

Η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα προχωρήσουν τώρα στη δεύτερη φάση, με στόχο να συμφωνήσουν σε μία διαδικασία κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών σε συναινετική βάση.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, σημειώνεται αφότου η Μέι δεσμεύτηκε να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής της από τη θέση της πρωθυπουργίας μετά την επόμενη ψηφοφορία για το Brexit, τον Ιούνιο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον έχει ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τη διαδοχή στην ηγεσία των Συντηρητικών, που θα ακολουθήσει.

Η Βρετανία επρόκειτο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου αλλά τελικά αυτή η ημερομηνία μεταφέρθηκε στις 31 Οκτωβρίου μετά την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας της Τερέζα Μέι με την ΕΕ και μάλιστα τρεις φορές.

Έτσι ξεκίνησαν οι απόπειρες να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί το αδιέξοδο μέσω συνομιλιών μεταξύ Εργατικών και Συντηρητικών.

Σύμφωνα με το BBC, στις τάξεις των Τόρις εξανεμίζονται οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας με την ηγεσία των Εργατικών αναφορικά με το Brexit.

Οι Εργατικοί φοβούνται για τη διάρκεια μιας συμφωνίας, η οποία θα επιτευχθεί με μία αδύναμη πρωθυπουργό, όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο.