Πριν από μία δεκαετία ο πατέρας της Deborah Maddison της έδωσε το ένα του νεφρό, σώζοντας τη ζωή της κόρης του η οποία είχε μόλις μερικές ώρες ζωής μπροστά της.

Το νεαρό κορίτσι από το Lincolnshire κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη που έδωσε. Συνέχισε τη ζωή της, έγινε μοντέλο όμως η μοίρα της επιφύλασσε ένα δύσκολο παιχνίδι.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη μεταμόσχευση πρέπει να υποβληθεί σε δεύτερη.

Αυτή τη φορά δότης νεφρού θα είναι η μητέρα της.

«Είναι υπέροχη, κι αν μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να της προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής θα το κάνουμε. Κάθε γονιός θα το έκανε. Κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου» είπε η 52χρονη μητέρα της Deborah, Audrey.

Το 2003 η Deborah αρρώστησε βαριά και τότε ο γιατρός της είχε διαγνώσει ότι είχε απλά… δυσπεψία. Περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις όμως έδειξαν ότι ήταν αναιμική και τα όργανά της είχαν αρχίσει να «πέφτουν».

Η Deborah έκανε μετάγγιση αίματος και πέρασε τρεις μήνες στην αιμοκάθαρση. Λίγους μήνες μετά οι γιατροί διέγνωσαν οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Της έδιναν δύο ώρες ζωής εκτός κι αν μέσα σε αυτό το διάστημα έβρισκε δότη για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Ο πατέρας της βρέθηκε ότι ήταν συμβατός δότης και έδωσε στην κόρη του το αριστερό του νεφρό.

Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχημένη, όμως ένα χρόνο μετά το νεαρό κορίτσι διαγνώστηκε με καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση και οστεοπόρωση, εξαιτίας της οποίας ο σκελετός της ήταν σαν μιας… 90χρονης!

Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε το μόντελινγκ που τόσο αγαπούσε, ενώ κατάφερε να φτάσει και σε δύο τελικούς σε αγώνες καλλιστεία με μαγιό.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι ο οργανισμός της δε δεχόταν πια το νεφρό του πατέρα της. Έτσι η μητέρα της υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι ήταν επίσης συμβατή δότρια.

«Φοβάμαι αυτό που μου επιφυλάσσει η μοίρα, αλλά έχω καταπληκτικούς φίλους και μια οικογένεια που με βοηθάει να παραμένω δυνατή» είπε η ίδια.

Η νεαρή γυναίκα κάνει έκκληση προς όλους να γίνουν δωρητές οργάνων για να βοηθήσουν να σωθούν περισσότερες ζωές.