Με την συνδρομή του FBI διεξάγονται οι έρευνες των τουρκικών αρχών για την μυστηριώδη εξαφάνιση και την δολοφονία μίας Αμερικανίδας τουρίστριας, που πραγματοποιούσε μόνη της ολιγοήμερες διακοπές στην Κωνσταντινούπολη.

Η άτυχη 33χρονη γυναίκα – που κατοικούσε με τον σύζυγο και τα δύο της παιδιάς, ηλικίας εννέα και 11 ετών στο Staten Island της Νέας Υόρκης – βρέθηκε νεκρή το περασμένο Σάββατο.

Οι τουρκικές αρμόδιες Αρχές ανακρίνουν 11 άτομα σχετικά με την περίεργη αυτή υπόθεση, ενώ έχει εμπλακεί και η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία με σκοπό την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Τα ίχνη της Σαράι Σιέρρα χάθηκαν στις 21 Ιανουαρίου, μόλις μία ημέρα πριν πάρει την πτήση της επιστροφής για τις ΗΠΑ. Με το που δηλώθηκε η εξαφάνισή της, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον και από τις τοπικές Αρχές, καθώς οι εξαφανίσεις τουριστών αποτελούν ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο στην Κωνσταντινούπολη.
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου εντοπίστηκε το πτώμα μίας γυναίκας κοντά στα αρχαία τείχη της πόλης, ενώ αργότερα αποδείχθηκε ότι ανήκει στη Σιέρρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έφερε ένα χτύπημα στο κεφάλι, από το οποίο επήλθε ο θάνατός της, ενώ το σώμα της ήταν τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ιστών κάτω από τα νύχια των χεριών της, που ενδεχομένως να «δείχνουν» πάλη με τον δολοφόνο της.

Η Σιέρρα έφυγε από τη Νέα Υόρκη με τελικό σταθμό την Κωνσταντινούπολη στις 7 Ιανουαρίου για ταξίδι αναψυχής, με σκοπό να εξασκήσει το αγαπημένο της χόμπι, τη φωτογραφία. Πριν καταλήξει στην Τουρκία, έμεινε για λίγες ημέρες στο Άμστερνταμ και στο Μόναχο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά θα έκανε αυτό το ταξίδι με μία φίλη της, όμως εκείνη δεν τα κατάφερε να την ακολουθήσει και η Σιέρρα αποφάσισε να ταξιδέψει μόνη της.

Στο διάστημα αυτών των ημερών βρισκόταν σε τακτική επαφή με την οικογένειά της. Στην τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία τούς είπε ότι θα επισκεπτόταν τη Γέφυρα του Γαλατά, για να τραβήξει φωτογραφίες την είσοδο της Πόλης από τον κόλπο.

Επίσης, η Σιέρρα κατέγραφε το ταξίδι της αυτό με στιγμιότυπα μέσω Instagram και η τελευταία της φωτογραφία αναρτήθηκε μία ημέρα πριν από τη δολοφονία της, στις 20 Ιανουαρίου.

Το πτώμα της βρέθηκε σχετικά κοντά από τη Γέφυρα του Γαλατά – που είχε αναφέρει ως επόμενο αξιοθέατο που θα επισκεπτόταν – και παραπλεύρως ενός κεντρικού δρόμου που διατρέχει παράλληλα τη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Στο σημείο εκείνο δεκάδες τουρίστες καθημερινά φωτογραφίζουν τα αμέτρητα φορτηγά καράβια που περιμένουν για να εισέλθουν στα Στενά του Βοσπόρου.

Οι αρχές, πάντως, εξετάζουν και το ενδεχόμενο η Σιέρρα να δολοφονήθηκε σε κάποια άλλη περιοχή και το πτώμα της να μεταφέρθηκε στο σημείο που βρέθηκε.

Ένας ύποπτος άνδρας τουρκικής καταγωγής – που είχε ανταλλάξει κάποια e-mails με τη Σιέρρα κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Πόλη – ανακρίθηκε από τις Αρχές και τελικώς αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος του.
Παρότι μέσω των μηνυμάτων φαίνεται πως είχαν δώσει ραντεβού στη Γέφυρα του Γαλατά, εκείνος ισχυρίζεται ότι η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Η αστυνομία ερεύνησε το δωμάτιο της στο Hostel όπου διέμενε στο Ταρλάμπασι και βρήκε το κινητό της, το διαβατήριο και διάφορα άλλα πράγματα που είχε πάρει μαζί της για το ταξίδι. Οι Αρχές εξετάζουν εκατοντάδες ώρες αρχείων βίντεο από τις κάμερες σχεδόν 500 δρόμων που συνέλεξαν 260 ομάδες περιπολίας.

Ο σύζυγός της και ο κουνιάδος της ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, για να βοηθήσουν στις έρευνες.