Έφυγε από το Πακιστάν η χριστιανή Άσια Μπίμπι, έξι μήνες μετά την απαλλαγή της από καταδίκη σε θάνατο για βλασφημία.

Η υπόθεσή της είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

«Η Άσια Μπίμπι έφυγε από το Πακιστάν με τη θέλησή της», δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο δικηγόρος της Σαΐφ ουλ Μάλουκ, ο οποίος είπε ότι δεν έχει μιλήσει απευθείας με την πελάτισσά του, δήλωσε πως αντελήφθη, αφού μίλησε με δικές του «πηγές», πως βρίσκεται στον Καναδά όπου διέφυγαν οι κόρες της πριν από πολλούς μήνες.

O εφιάλτης για την Μπίμπι ξεκίνησε το 2009, όταν καυγάδισε με δυο γειτόνισσές της ενώ δούλευαν στα χωράφια. Επικαλούμενες θρησκευτικούς λόγους, οι δύο μουσουλμάνες αρνήθηκαν να μοιραστούν μαζί της ένα ποτήρι νερό. Λίγες ημέρες αργότερα, αφηγήθηκαν το περιστατικό σε έναν ιμάμη της περιοχής, ο οποίος κατηγόρησε την Άσια Μπίμπι ότι «προσέβαλε» τον προφήτη. Ο ιμάμης απευθύνθηκε στην αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση. Η Άσια Μπίμπι συνελήφθη και παραπέμφθηκε με βάση το άρθρο 295 C του ποινικού κώδικα του Πακιστάν, που προβλέπει τη θανατική ποινή για περιπτώσεις βλασφημίας. Το 2010 η Μπίμπι καταδικάστηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού και όλες οι εφέσεις της απορρίφθηκαν, η μία μετά την άλλη.

Τελικά το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον της καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Η αθώωσή της προκάλεσε οργή και εκτεταμένες διαδηλώσεις και η Άσια Μπίμπι έγινε, άθελά της, σύμβολο για τους χριστιανούς του Πακιστάν.