Απάντηση στο ερώτημα του τί πρέπει να κάνει η Κύπρος για να κατορθώσει να καταλήξει σε μια ευνοϊκή συμφωνία με την τρόικα και να λάβει επιτέλους το πολυπόθηο πακέτο διάσωσης που χρειάζεται, έρχεται να δώσει, με νέο άρθρο της στο Bloomberg, η Megan Greene, επικεφαλής οικονομόλογος της Maverick Intelligence και πρώην διευθύντρια Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών στη Roubini Global Economics.

«Για να λάβει το bailout η Λευκωσία πρέπει πρωτίστως να αποκαταστήσει τη φήμη της!», σημειώνει με νόημα η διάσημη Megan Greene, που όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Εάν η Κύπρος επιθυμεί τόσο πολύ το πακέτο διάσωσης, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να προβεί σε μια μεγαλειώδη πολιτική κίνηση, στόχος της οποίας θα είναι η εξάλειψη της παραδοχής πως η χώρα είναι γνωστή μόνο και μόνο για υποθέσεις που αφορούν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!», εξηγεί χαρακτηριστικά η Greene.

«Eίναι προς το συμφέρον όλων να συμβεί η πολιτική αυτή κίνηση, προκειμένου η Κύπρος να λάβει το πακέτο διάσωσης που τόσο έχει ανάγκη και να αποτραπεί η χρεοκοπία της», προσθέτει.

Πίσω από την Κύπρο και το κυπριακό πακέτο διάσωσης, το πραγματικό πρόβλημα είναι οι γερμανικές εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πολλοί είναι οι Γερμανοί εκείνοι που θεωρούν πως η Κύπρος δεν έχει τίποτα περισσότερο να επιδείξει…πέρα από υποθέσεις «ξεπλύματος», υποστηρίζει η ίδια. «Όποιος Γερμανός αξιωματούχος ταχθεί υπέρ της κυπριακής διάσωσης, σίγουρα δεν μπορεί να ελπίζει σε νίκη στις κάλπες του Φθινοπώρου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο καλύτερος τρόπος ώστε να βρεθεί λύση στο κυπριακό πρόβλημα είναι ένας. Να αντιμετωπιστούν οι γερμανικές ανησυχίες, συνεχίζει η Megan Greene, επισημαίνοντας ότι «σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο».