Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), αποφάσισε σήμερα να μην μποϊκοτάρει την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο υποψήφιος του κόμματος για την πόλη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, κέρδισε την πλειοψηφία με μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του στις εκλογές της 31ης Μαρτίου και ανακηρύχθηκε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στα μέσα Απριλίου, έπειτα από εβδομάδες διαμάχης για το αποτέλεσμα και μια μερική νέα καταμέτρηση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, πολλά μικρά τουρκικά κόμματα διαμήνυσαν ότι θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο του CHP, ως δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης στην επανάληψη των εκλογών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των εκλογικών αρχών να ακυρώσουν τις δημοτικές εκλογές στην πόλη αυτή.

Το Ισλαμικό Σααντέντ ή Κόμμα της Ευτυχίας, ο υποψήφιος του οποίου Νετζντέτ Γκιοκτσινάρ συγκέντρωσε περισσότερες από 100.000 ψήφους, πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνάντηση. «Είμαι έτοιμος να αποσυρθώ υπέρ του Ιμάμογλου, θα περιμένω την απόφαση του κόμματός μου» δήλωσε ο Γκιοκτσινάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5.

Το Κόμμα Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP), που κέρδισε περισσότερες από 30.000 ψήφους, έγραψε στο Twitter πως θα «κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» απέναντι στις «παρατυπίες» του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου.