Η αστυνομία της Αυστρίας συνέλαβε 10 ανθρώπους που φέρονται ότι είναι μέλη μιας συμμορίας νεοναζί που κατηγορείται για εμπρησμούς, λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, μαστροπεία, επιθέσεις και άλλα εγκλήματα.

Η αστυνομία ανέφερε σήμερα ότι η συμμορία αυτή κατατρομοκρατούσε επί χρόνια συνοικίες της Άνω Αυστρίας όπου υπάρχουν οίκοι ανοχής και ότι η δραστηριότητά της στοίχισε σε επιχειρήσεις ζημία που ανέρχεται σε τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ.

Ορισμένοι από τους ηγέτες της συμμορίας, που είχε πάρει το όνομα Objekt 21, ήταν γνωστοί στην αστυνομία ως νεοναζί, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Βρέθηκαν σύμβολα των ναζί στην έδρα της ομάδας στην συνοικία Φέκλαμπρικ, σύμφωνα με το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αυστρία, που είχε προσαρτηθεί από τη ναζιστική Γερμανία το 1938, έχει θέσει εκτός νόμου τις νεοναζιστικές οργανώσεις με σχετικό άρθρο στο Σύνταγμά της.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έχει ανακρίνει πάνω από 80 πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για την δράση της συμμορίας, η οποία συνεχίζεται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.