Η επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της ειρήνης και του συνεχιζόμενου τέλματος, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Αρχή, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει όσον αφορά την επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση, είναι να αποδεχθεί τη λύση των δύο κρατών, να σταματήσει τους εποικισμούς και να αναγνωρίσει την απόφαση της 29ης Νοεμβρίου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η οποία αναφέρεται σε ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση στο Ισραήλ που θα δεχθεί τους όρους αυτούς που βασίζονται σε διεθνείς αποφάσεις», πρόσθεσε ο Ρουντέινα σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Στο μεταξύ ένα στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η Χανάν Ασράουι, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν αναμένουν να δημιουργηθεί ένας «συνασπισμός για την ειρήνη» στο Ισραήλ.

«Δεν αναμένω τη δημιουργία ή την επανεμφάνιση ενός συνασπισμού ειρήνης ή μιας παράταξης ειρήνης» στο Ισραήλ, δήλωσε η Ασράουι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΑΠ.