Επεισόδια βανδαλισμού σημειώθηκαν σε σερβικά νεκροταφεία, ενώ πέντε ταφικές πλάκες στο παλιό ορθόδοξο νεκροταφείο της Πρίστινας, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, υποχώρησαν ύστερα από τις καταστροφές που υπέστησαν.

Η αστυνομία του Κοσόβου έχει αναλάβει τη φύλαξη της παραπάνω εκκλησίας, η οποία λειτουργεί ως σπίτι για δύο ιερείς και τις οικογένειές τους.

Από την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με τον ιερέα Ντάρκο Μαρίνκοβιτς, η αστυνομική παρουσία γύρω από την εκκλησία έχει αυξηθεί.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τεταμένη και τόσο ο ίδιος όσο και ο άλλος ιερέας ανησυχούν για την ασφάλεια των οικογενειών τους και για την περιουσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πρίστινα.

Στο μεταξύ, το Δημοκρατικό Κόμμα (DS), στη Σερβία, επέκρινε δριμύτατα τους δράστες της βεβήλωσης των σερβικών νεκροταφείων και των θρησκευτικών μνημείων, τα τελευταία 24ωρα, στο Κόσοβο, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να δοθεί τέλος σε τέτοιου είδους επεισόδια.

Σε ανακοίνωσή του, το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει ότι αυτό το κλίμα δεν εξυπηρετεί τον διάλογο και πως τέτοιου είδους δράσεις έχουν στόχο τον εκφοβισμό και τον εκτοπισμό των Σέρβων και τη δημιουργία ενός μονοεθνικού Κοσόβου.