Παναγία των Παρισίων: Διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα διεξαγάγει το Παρίσι

Το συνολικό κόστος των εργασιών δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί


ΚΟΣΜΟΣ
15:41
17/04/2019
Παναγία των Παρισίων: Διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα διεξαγάγει το Παρίσι
1
loading

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε σήμερα την πραγματοποίηση «διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού» για την ανακατασκευή του βέλους της Νοτρ Νταμ, που καταστράφηκε στην πυρκαγιά.

Ο διαγωνισμός «θα επιτρέψει να απαντηθεί η ερώτηση αν πρέπει να ανακατασκευασθεί ένα πανομοιότυπο βέλος ή αν χρειάζεται ένα νέο βέλος, προσαρμοσμένο στις τεχνικές και τις προκλήσεις της εποχής μας», εξήγησε ο γάλλος πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της αφιερωμένης αποκλειστικά στην ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το βέλος του 19ου αιώνα του Viollet-Leduc, ύψους 93 μέτρων, ήταν κατασκευασμένο από ξύλο και μολύβι. Κατέρρευσε φλεγόμενο και έγινε μία από τις εικόνες σύμβολα της καταστροφής.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο «Νοτρ Νταμ», που θα παρέχει το νομικό πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού και θα προβλέπει επίσης γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις στους δωρητές.

Το νομοσχέδιο θα προσφέρει στους ιδιώτες που θα κάνουν δωρεά, μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 75% μέχρι τα 1.000 ευρώ και κατά 66% πέραν αυτού του ποσού. Οι εταιρείες θα έχουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο φορολογικές ελαφρύνσεις για τις χορηγίες, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Το συνολικό κόστος των εργασιών δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gkagkarin.blogspot.com

    ....Καταρχάς, από τις πληροφορίες που αναμεταδίδονται μέχρι στιγμής, γίνεται ακόμα πιο σίγουρο, βάση των ερευνών από την πυροσβεστική του Παρισιού, πως η φωτιά προήλθε πιθανότατα από τα έργα συντήρησης του καθεδρικού ναού. Σχολιάσαμε το αυτονόητο, ότι ο καθεδρικός ναός ως μνημείο πολιτισμικής-πολιτιστικής αξίας και κληρονομιάς, αφέθηκε κατεξοχήν στην “ιδιωτική πρωτοβουλία” για να γίνει η συντήρηση του με επακόλουθο τα χθεσινά γεγονότα.

    Ο Μακρόν δήλωσε χθες στα ΜΜΕ πως θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να επανέλθει η Νοτρ Νταμ στην πρωταρχική της κατάσταση με χρήματα του γαλλικού κράτους. Λοιπόν να δηλώσουμε ξεκάθαρα πως τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να έχουν παρθεί, ξαναγίνονται πίστα για να παίξουν το μιντιακό τους παιχνίδι προς το παρόν δυο από τους πλουσιότερους Γάλλους.
    ....
    https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/blog-post_45.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει