Προβλήματα παρατηρούνται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στη Φρανκφούρτη, όπου εξαιτίας του χιονιού έχουν ματαιωθεί 200 πτήσεις. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου χθες συνολικά 445 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο, που αρχικά γινόταν με αργούς ρυθμούς, διεκόπη μετά τις 15:40 ώρα Γκρήνουιτς ως το βράδυ και οι πτήσεις άρχισαν να εκτελούνται στη συνέχεια προοδευτικά.

Πολλά αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Φρανφκούρτη κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, συνεπώς δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Στη Μόσχα πάνω από 50 εκατοστά χιόνι έπεσαν τις τελευταίες τέσσερις μέρες, ένα ασυνήθιστο επίπεδο για τον Ιανουάριο, που προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά δεν επηρέασε τις πτήσεις. Οι δημοτικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων, σε ορισμένους από τους οποίους τα αυτοκίνητα κινούνται με ταχύτητα 10χλμ την ώρα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της Μόσχας Πιοτρ Μπιριούκοφ, περίπου 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χιονιού έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από τους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας. Η θερμοκρασία στην Μόσχα θα φθάσει το βράδυ του -19 βαθμούς Κελσίου και αύριο το βράδυ τους -21 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται θερμοκρασίες -49 βαθμών στην περιοχή Μαγκαντάν της ρωσικής ‘Απω Ανατολής και -52 βαθμοί στην κεντρική Σιβηρία.