Πέντε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τρεις αλλοδαπών γεωλόγων, απήγαγαν ένοπλοι στη βόρεια Κολομβία. Οι αρχές ανέφεραν ότι οι απαγωγείς είναι μέλη του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), της δεύτερης μεγαλύτερης ένοπλης οργάνωσης της χώρας.

«Μία ομάδα 20 με 25 συμμοριτών του ELN έκαναν επιδρομή και απήγαγαν πέντε ανθρώπους, έναν Καναδό, δύο Περουβιανούς και δύο Κολομβιανούς» στο διοικητικό διαμέρισμα Μπολίβαρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Αλεχάνδρο Νάβας, ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Κολομβίας.

Οι απαχθέντες εργάζονταν για λογαριασμό μίας εταιρείας εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, πρόσθεσε ο ανώτατος αξιωματικός, επεξηγώντας πως οι τρεις ξένοι είναι γεωλόγοι.

Η απαγωγή πραγματοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Νορόσι, όπου ο στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις.

«Βρισκόμαστε στα ίχνη των απαγωγέων στα νότια του Μπολίβαρ. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί ήδη και τους έχουμε στο στόχαστρο», υποστήριξε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος, που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ELN, που οι αρχές υπολογίζουν ότι διαθέτει 2.500 μαχητές, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανταρτική δύναμη στη χώρα μετά τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Και αυτή η οργάνωση έχει δηλώσει έτοιμη να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση, όπως και οι FARC.