Ένα «μεγάλο, όμορφο, ξύλινο σπίτι» κοντά στη Μόσχα είναι το επόμενο σχέδιο που θα υλοποιήσει ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, μετά την εξασφάλιση της ρωσικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την εφημερίδα Komsomolskaïa Pravda.

«Μου ζήτησε να ξεκινήσει η κατασκευή ενός μεγάλου και ωραίου σπιτιού φτιαγμένου από ξύλο», είπε στην εφημερίδα ο Νικολάι Μποροντατσόφ, διευθυντής των ρωσικών κινηματογραφικών αρχείων και φίλος του Ντεπαρντιέ, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του για φορολογικούς λόγους

Η ανέγερσή το θα αρχίσει φέτος το καλοκαίρι στην τοποθεσία Μπέλιε Στόλμπι, 30 χλμ. νότια της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου ο Ντεπαρντιέ αγόρασε ένα οικόπεδο 1.700 τετραγωνικών μέτρων, διευκρίνισε ο φίλος του. «Όταν είδε τη φύση μας, τις σημύδες, τη λιμνούλα με τις αγριόπαπιες και τους κάστορες, όπου μπορεί να ψαρεύει κανείς, αποφάσισε να εγκατασταθεί εδώ», είπε ο Στόλμπι.

Το οικόπεδο που αγόρασε ο Ντεπαρντιέ βρίσκεται σε μία περιοχή την οποία περιβάλλει ψηλός φράχτης και φρουρείται από σκυλιά, δίπλα στο κτίριο των κινηματογραφικών αρχείων. Σήμερα έχει οκτώ κατοικίες και η τιμή της γης είναι σχετικά χαμηλή: από 4.000 έως 6.000 ευρώ τα 100 τ.μ. Διαθέτει επίσης ένα μικρό αγρόκτημα που προμηθεύει τους κατοίκους του με φρέσκο γάλο και κρέας.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε στον, ιδιαίτερα δημοφιλή στη Ρωσία, 64χρονο Ντεπαρντιέ τον Ιανουάριο τη ρωσική υπηκοότητα.

Η ρωσική δημοκρατία Μορντόβια, στον Βόλγα, του είχε προτείνει να επιλέξει ένα διαμέρισμα ή ένα οικόπεδο για να χτίσει σπίτι, μέσα στο δάσος, καθώς και τη θέση του υπουργού Πολιτισμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.