Ένας άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ ομολόγησε ότι τον πυροβόλησε, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας που επικαλούνται πηγές της αστυνομίας.

Η δολοφονία του Κούτσιακ, ενός δημοσιογράφου που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς, και της αρραβωνιαστικιάς του, Μαρτίνα Κουσνίροβα, προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πέρσι.

Η δημόσια τηλεόραση RTVS στην επίσημη σελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι ένας πρώην στρατιώτης, τον οποίο αναφέρει μόνο με το μικρό του όνομα και το αρχικό του επωνύμου του, ο Μίροσλαβ Μ., ομολόγησε μετά από πεντάωρη ανάκριση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια πληροφορία μεταφέρει και ο ενημερωτικός ιστότοπος aktuality.sk, με τον οποίο συνεργαζόταν ο Κούτσιακ κάνοντας ρεπορτάζ για υποθέσεις διαφθοράς και απάτης εκ μέρους επιχειρηματιών που σχετίζονταν με πολιτικούς. Ο ιστότοπος επικαλείται ως πηγή του έναν αστυνομικό.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, που έχει αναλάβει την υπόθεση, δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

Ο Μίροσλαβ Μ. είναι ο ένας από τους πέντε υπόπτους που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τις δύο δολοφονίες. Οι αρχές πίστευαν μέχρι τώρα ότι ο ρόλος του ήταν περιφερειακός, ότι απλώς οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης.