Ζούσαν επί 70 χρόνια πάνω σε μια ξεχασμένη οβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Η ανακαίνιση στο σπίτι τους αποκάλυψε το… εκρηκτικό μυστικό


ΚΟΣΜΟΣ
2:27
02/04/2019
Ζούσαν επί 70 χρόνια πάνω σε μια ξεχασμένη οβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
1
loading

Μια οικογένεια από την Αγία Πετρούπολη ζούσε επί περισσότερα από 70 χρόνια πάνω από μια... οβίδα, η οποία ανακαλύφθηκε τυχαία κάτω από το πάτωμα του σπιτιού της.

Οι ένοικοι του κτιρίου αυτού, στο κέντρο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Ρωσίας, είχαν ξεκινήσει μια ανακαίνιση στο σπίτι όταν διαπίστωσαν ότι το πάτωμά τους έκρυβε μια οβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως είπε μια αξιωματούχος της περιφέρειας Πετρογκάντσκι, η Αλεξάντρα Σοκόλοβα.

Το κτίριο εκκενώθηκε για λίγες ώρες από τους ενοίκους του, μέχρι που οι πυροτεχνουργοί των ειδικών δυνάμεων κατάφεραν να απομακρύνουν με ασφάλεια την οβίδα.

Από το 1941 μέχρι το 1944 το Λένινγκραντ, όπως ονομαζόταν τότε η Αγία Πετρούπολη, πολιορκήθηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις. Η πόλη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από την πείνα, βομβαρδίστηκε ανηλεώς στο διάστημα αυτό.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dk.

    Μια αεροπορική βόμβα του Β\'παγκοσμίου βρισκόταν επί περίπου 50 χρόνια κοντά στην στέγη του κεντρικού κτιρίου της πολωνικής κυβέρνησης, στην Βαρσοβία. βρέθηκε με επισκευή στέγης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει