Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο κέντρο του Λονδίνου, από οργανώσεις που υποστηρίζουν το Brexit και από ακροδεξιές ομάδες, αλλά και από άλλες που σκοπεύουν να αντιταχθούν στις διαμαρτυρίες των ακροδεξιών, καθώς είναι η μέρα που αρχικά είχε προγραμματιστεί να συμβεί η έξοδος της χώρας από την ΕΕ.

Ήδη, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ομάδα διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν θα μετακινηθούμε» και «Αποχώρηση σημαίνει αποχώρηση», ενόσω οι βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο συζητούσαν και ψήφιζαν για την Συμφωνία Αποχώρησης.

Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει δρόμο έξω από το κοινοβούλιο και ζητούν να τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να οδηγηθεί η Βρετανία εκτός ΕΕ.

Μέλη της οργάνωσης των «κίτρινων γιλέκων» πρόκειται να συγκεντρωθούν το απόγευμα σε σημείο κοντά στην γέφυρα Τάουερ Μπριτζ, ενώ ο σύμβουλος του κόμματος UKIP, Τόμι Ρόμπινσον, θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος κοντά στο Ουέστμινστερ. Ο πρώην επικεφαλής του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, θα βρίσκεται με δικούς του διαδηλωτές και με μέλη της εκστρατείας «Leave», επίσης κοντά στο κοινοβούλιο. Μέλη του κινήματος Democratic Football Lads Alliance (DFLA), που αυτοαποκαλείται κίνημα κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού, αλλά θεωρείται ότι σχετίζεται με ακροδεξιές δραστηριότητες, πρόκειται να συμμετέχουν σε δική τους διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου.

Το απόγευμα αναμένονται και κάποιες «αντι-διαδηλώσεις» ομάδων από συνδικάτα και θρησκευτικές οργανώσεις που έχουν στόχο να αντιταχθούν στις διαδηλώσεις του UKIP και του DFLA.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι είναι έτοιμη να εμποδίσει οποιεσδήποτε συγκρούσεις ενδέχεται να υπάρξουν στις συγκεντρώσεις.