Πόρνες, προαγωγοί, έμποροι ναρκωτικών και χρήστες. Όλοι τους εύχονται να μπορούσαν να βγουν από τη γεμάτη απόγνωση, φτώχεια, εθισμό και κατάθλιψη γειτονιά τους στην περιοχή Bronx της Νέας Υόρκης.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ό,τι είδαν τα μάτια του πρώην τραπεζίτη της Wall Street Chris Arnade μέσα από τη φωτογραφική του μηχανή.

Όλοι τους προσπαθούν να ξεφύγουν και να αποκτήσουν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις ναρκωτικές ουσίες, τη βία και το σεξ.

Όμως οι περισσότεροι τελικά δεν το καταφέρνουν.

«Θέλω να φύγω μακριά απ’ όλα αυτά, αλλά φοβάμαι. Κάποιοι μου λένε ότι θα μπορούσα να είμαι μοντέλο» λέει η 21 ετών άστεγη ιερόδουλος Beauty. «Από την άποψη των χρημάτων είναι καλά, διαφορετικά… άστα» πρόσθεσε.
Η περιοχή Hunts Point στο Bronx είναι από τις πιο φτωχές της πόλης.

Ο Arnade ήταν τραπεζίτης στη Wall Street, αλλά το πάθος του ήταν η φωτογραφία. Πριν από τέσσερα χρόνια επισκέφτηκε τη συγκεκριμένη περιοχή. Οι εικόνες που αντίκρισε τον στιγμάτισαν για πάντα.

Τελικά παραιτήθηκε από τη δουλειά του και τώρα περιφέρεται στους δρόμους με τη φωτογραφική του μηχανή, αφήνοντας τις εικόνες του να «μιλήσουν».


Η 35χρονη Vanessa είναι μια άστεγη ιερόδουλος, που εργάζεται στην περιοχή Hunts Point. Είναι μία από τις λίγες «τυχερές» περιπτώσεις. Κατάφερε να ξεφύγει από τη γειτονιά και τώρα προσπαθεί να «καθαρίσει» από την ηρωίνη.


Οι περισσότεροι λένε στην 21 ετών Beauty ότι είναι τόσο όμορφη που θα μπορούσε να είναι μοντέλο. Από τότε που ήρθε στη Νέα Υόρκη από την Οκλαχόμα, έχει «αλλάξει» εννιά προαγωγούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν πολύ βίαιοι μαζί της.


Η Diana και ο είναι χρήστες κρακ. Το ζευγάρι αγόρασε έξι σακούλες και τις κάπνισε όλες με τη μία. Μετά η Diana έβαλε την περούκα της και βγήκε στο δρόμο για «δουλειά».


Ο 35 ετών Michael ζει στους δρόμους εδώ και 20 χρόνια, έφυγε από το σπίτι του όταν ήταν 15 χρονών.


Ο σύντροφος της Takeesha την κακοποίησε σωματικά όταν ήταν έγκυος, όμως εκείνη ξαναγύρισε σ’ αυτόν επειδή τον αγαπά -παρότι αντιλαμβάνεται ότι έχει θέματα με τα νεύρα του. Την έσπρωξε από τις σκάλες και εκείνη έχασε το μωρό που κυοφορούσε.


Η Takeesha εξακολουθεί να εργάζεται ως ιερόδουλος.


Η Neecy κατάφερε να «καθαρίσει» και ο μόνος της εθισμός ήταν το τσιγάρο. Όταν όμως επέστρεψε στο Hunts Point για να μοιράσει μερικά φυλλάδια για τη σωτηρία των παλιών της φίλων… δεν πέρασαν δυο βδομάδες και βρέθηκε ξανά στους δρόμους, άστεγη, κάνοντας χρήση ηρωίνης και πουλώντας το κορμί της.


Η 21 ετών Jennifer λέει ότι αηδιάζει με τη δουλειά της (είναι ιερόδουλος) αλλά δεν ξέρει τι άλλο να κάνει. Είναι άστενη και χρήστης ναρκωτικών. Μετά από πολλά χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης από τους θετούς της γονείς, δεν ξέρει πώς αλλιώς να επιζήσει.


Αν η Egypt δεν πάρει τη δόση της τουλάχιστον μία φορά τη μέρα δεν αντέχει τον πόνο. «Πονάνε τα πάντα. Ξυπνάω κάνω εμετό και αφοδεύω όλη μέρα» λέει.


Η 45χρονη Brenda μια φορά μαχαίρωσε τον άντρα της και πατέρα των δυο παιδιών της όταν εκείνος την χτύπησε. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να σταματήσει η κακοποίησή της. Πλέον εργάζεται ως ιερόδουλος και είναι αποφασισμένη ότι δε θα αφήσει κανέναν να την κακοποιήσει ξανά.


H 46χρονη Sonia λέει ότι ο εθισμός της «την κυριαρχεί». Πουλάει το κορμί της και αμέσως χρησιμοποιεί όσα χρήματα βγάζει για να αγοράσει κρακ. Λέει ότι ο εθισμός της είναι «αρρώστια». «Αν είχα όλα τα λεφτά του κόσμου, θα τα χρησιμοποιούσα για να αγοράσω όσο κρακ υπάρχει στον κόσμο».


Ο Michael (αριστερά) και η Pam (δεξιά) ζουν σε μια τρώγλη κάτω από τις ράγες του τρένου. Η Pam είναι «εθισμένη στα χρήματα που βγάζει από την πορνεία γιατί είναι εθισμένη στα ναρκωτικά, παρότι σιχαίνεται το σεξ».


Η 27χρονη Camille είχε μόλις ένα μήνα στην περιοχή Hunts Point όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία. Ξεκίνησε να κάνει χρήση ηρωίνης όταν ήταν 23 ετών, όταν ο φίλος της τής έδωσε να δοκιμάσει. Δεν είναι σίγουρη πώς κατέληξε εκεί, αλλά όπως λέει είναι «κόλαση».


Η Tiffany είναι θετική στον HIV αλλά εξακολουθεί να εργάζεται ως ιερόδουλος. Ξεκίνησε να πουλάει το κορμί της για να βγάζει χρήματα από όταν ήταν 12 χρονών, επειδή είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Λέει ότι κόλλησε τον ιό από τον πατέρα των 2 της παιδιών. Θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της, στη Νότια Καρολίνα, όμως δεν ξέρει πώς να ξεφύγει από την κακή ζωή στο Hunts Point.


Η Jennifer δούλεψε έξτρα τις ημέρες πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, για να μπορέσει να βγάλει λεφτά για να μαγειρέψει για την οικογένειά της.