Ο «ήρωας» της πόλης Γκέβλε στην ανατολική Σουηδία έγινε ένας Γάλλος που ζει εδώ και χρόνια στην περιοχή, καθώς επέστρεψε σε τράπεζα τα χρήματα που είχε «ξεχάσει» στο ΑΤΜ ένας πελάτης της.

Πρόκειται για τον 37χρονο Νταβίντ Ρουασό, ο οποίος μίλησε για αυτή την ιστορία που έστειλε αισιόδοξα μηνύματα στους συμπολίτες του, στην τοπική εφημερίδα Γκέφλε Ντάγκμπλαντ.

Όπως είπε βρήκε στην έξοδο των χρημάτων του μηχανήματος μία δεσμίδα χαρτονομισμάτων ύψους 5.000 κορωνών (περίπου 580 ευρώ) όταν πήγε να κάνει ανάληψη από την τράπεζα. Η απόδειξη βρισκόταν επίσης στην αντίστοιχη σχισμή, δείχνοντας πως είχε γίνει ανάληψη σύνταξης.

Ο Ρουασό ενημέρωσε αμέσως τις υπηρεσίες της τράπεζας, στην οποία ανήκε το μηχάνημα ανάληψης, και αυτές «μέσα σε δύο ημέρες εντόπισαν τον πελάτη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τα χρήματα αποδόθηκαν την Παρασκευή στον ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος μάλιστα πρότεινε να πληρώσει εύρετρα. Έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο Ρουασό δέχθηκε να «αποζημιωθεί» με ένα… γλυκό.

Στην ιστοσελίδα του στα αγγλικά, το δημόσιο δίκτυο ραδιοφωνίας SR αποδίδει στον Ρουασό τον χαρακτηρισμό του «τοπικού ήρωα».