Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να μπει φρένο στην ασυδοσία των αγορών και των κερδοσκόπων χαιρέτισε σήμερα τα σχετικά μέτρα που αποφάσισε χθες το Κογκρέσο της χώρας.

Ο Πρόεδρος λοιπόν εξήρε τους αμερικανούς βουλευτές που συμφώνησαν σε μια ιστορική μεταρρύθμιση των χρηματοπιστωτικών κανονισμών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τα «αυστηρότερα χρηματοπιστωτικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών» στην αμερικανική ιστορία.

«Η μεταρρύθμιση των χρηματοπιστωτικών κανονισμών, στην οποία συμφώνησε το αμερικανικό Κογκρέσο στη διάρκεια της νύχτας, αποσκοπεί στο να καταστήσει περισσότερο υπεύθυνη την Wall Street», προσέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Βρισκόμαστε ενόψει της υιοθέτησης της πιο ισχυρής χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης από την εποχή αυτών που υιοθετήσαμε μετά τη Μεγάλη Ύφεση» της δεκαετίας του 1930, σημείωσε.

Μετά τη συμφωνία του Κογκρέσου στη διάρκεια της νύχτας, τα δύο σώματά του θα ψηφίσουν την Τρίτη για την τελική εκδοχή του κειμένου της χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης προτού αυτή επικυρωθεί από το Λευκό Οίκο.

Στις δηλώσεις αυτές που έκανε από το Λευκό Οίκο λίγο πριν να αναχωρήσει για τον Καναδά, όπου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος της Ομάδας των Οκτώ (G8) και της Ομάδας των Είκοσι (G20), ο Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι τα κράτη πρέπει να συνεργαστούν επειδή οι οικονομίες τους είναι πλέον «άρρηκτα συνδεδεμένες».

«Η οικονομική θύελλα μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί. Οι ασπίδες προστασίας σε καθεμία από τις χώρες μας μπορούν να συμβάλουν στην προστασία όλων», κατέληξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.