Με επιφυλάξεις και επικρίσεις άκουσαν κόμματα και ομάδες βουλευτών στη Βρετανία τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν στο παρά πέντε ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και την ΕΕ στη συμφωνία αποχώρησης, κι ενώ αναμένεται η γνωμοδότηση του γενικού εισαγγελέα Τζέφρι Κοξ.

Ο πρόεδρος του European Research Group (ERG) των ευρωσκεπτικιστών Τόρις Τζέικομπ Ρις Μογκ δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι, αν και δεν είναι σίγουρος ότι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν έχουν μεγάλη διαφορά, θεωρεί σημαντικό ότι η Βρετανία φαίνεται να μπορεί να αποχωρήσει από το backstop. Πάντως, θα περιμένει να δει τόσο την γνωμοδότηση του γενικού εισαγγελέα, όσο και αυτή της ομάδας κορυφαίων δικηγόρων – βουλευτών που έχει συστήσει το ERG, κυρίως στο ζήτημα της δυνατότητας μονομερούς απόφασης από την Βρετανία. Πρόσθεσε πάντως, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι θα ήταν καλύτερο να καθυστερήσει η σημερινή ψηφοφορία για να υπάρξει χρόνος από τους βουλευτές να εξετάσουν λεπτομερώς τα νέα έγγραφα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Σε άλλη ραδιοφωνική συνέντευξη, ο εκπρόσωπος του DUP για το Brexit Σάμι Γουίλσον, σχολιάζοντας τις αλλαγές στην συμφωνία της Τερέζα Μέι, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνεται σε όσα υποσχέθηκε (η πρωθυπουργός)», αλλά ο ίδιος θέλει να εξετάσει προσεχτικά όλα όσα ειπώθηκαν.

Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον, σε μήνυμά της στο twitter, εμφανίστηκε να συμφωνεί με όσα δήλωσε χθες από την Βουλή ο σκιώδης υπουργός για το Brexit Κερ Στάρμερ και κάλεσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν την συμφωνία.

Στη σημερινή ατζέντα του κοινοβουλίου περιλαμβάνεται η κατάθεση τροπολογιών από τους βουλευτές, όπως και επείγουσες ερωτήσεις των μελών του Σώματος επί της γνωμοδότησης. Η Τερέζα Μέι αναμένεται να ανοίξει με την τοποθέτησή της την συζήτηση στη Βουλή για τη νέα Συμφωνία Αποχώρησης και η διαδικασία των ψηφοφοριών αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 19:00, αρχικά πάνω στις τροπολογίες, και στη συνέχεια πάνω στην συμφωνία αποχώρησης.