Διχάζει η υπόθεση 64χρονου που έκανε ένεση βιταμινών και τρεις μέρες μετά πέθανε

Τι έδειξε η νεκροψία, τι λένε επαγγελματίες της υγείας


ΚΟΣΜΟΣ
13:36
08/03/2019
Διχάζει η υπόθεση 64χρονου που έκανε ένεση βιταμινών και τρεις μέρες μετά πέθανε
loading

Για ενέσεις βιταμινών πήγε σε σπα ένας 64χρονος από την κομητεία Τζόνσον, στις ΗΠΑ, μια ολιστική θεραπεία που γίνεται «μόδα» παρ’ ότι διατυπώνονται επιφυλάξεις από την ιατρική κοινότητα.

Ήταν η 12η ένεση που θα έκανε, σε διάστημα τριών μηνών. Ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Περίπου δέκα λεπτά μετά την ενδοφλέβια έγχυση των βιταμινών, ο άνδρας άρχισε να έχει μια παράξενη αίσθηση στο δέρμα και στη συνέχεια ξεκίνησε τους εμετούς. Η ένεση σταμάτησε και γύρισε σπίτι του, οπού όμως οι εμετοί συνέχισαν και ο άνδρας ανέβασε και πυρετό.

Το επόμενο πρωί εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα οργανικής ανεπάρκειας και τρεις ημέρες μετά πέθανε.

Οι αρχές, όπως αναφέρει η Kansas City Star, δεν συνδέουν τον θάνατό του με την ενδοφλέβια πρόσληψη βιταμινών, στις 30 Νοεμβρίου. Υπάρχουν ωστόσο επαγγελματίες της Υγείας που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν ενδείξεις στο σπα και να πετάχτηκαν. Και το ερώτημα είναι πλέον, όπως τονίζει το δημοσίευμα, εάν χρειάζεται μεγαλύτερη παρακολούθηση η διογκούμενη μη ιατρική βιομηχανία ενδοφλέβιας χορήγησης βιταμινών.

Σύμφωνα με το πόρισμα του θανάτου του 64χρονου, ο θάνατός του αποδίδεται σε προϋπάρχοντα νοσήματα. Επισημαίνει ωστόσο πως τα όποια προβλήματα υγείας είχε εγείρουν το ερώτημα αν θα έπρεπε ή όχι να προχωρήσει η ένεση.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς συνολικά την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων που ζητούν κάποια ενδοφλέβια θεραπεία χορήγησης βιταμινών. Χρειάζονται εξετάσεις που αφορούν τη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος πριν αρχίσει κάποια θεραπεία» τονίζεται στο πόρισμα.

Σύμφωνα με την νεκροψία, οι εξετάσεις αίματος που έγιναν για λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή μύκητες, βγήκαν όλες αρνητικές.

Η επίσημη αιτία θανάτου του άνδρα είναι οργανική ανεπάρκεια λόγω κυρίως κίρρωσης του ήπατος, με συμβάλλοντες παράγοντες την υψηλή πίεση και την παχυσαρκία.

Ο Stanley Goldfarb, ειδικός ηπατολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, επικριτής της βιομηχανίας αυτής, υποστηρίζει πως είναι αδύνατο να αποκλείσει κανείς λοίμωξη από την ενέσιμη χορήγηση των βιταμινών αν δεν εξετάσει ακριβώς τις ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν.

«Σίγουρα μοιάζει κάτι να έγινε στην ένεση» σχολιάζει. Αλλά όλα τα συστατικά της έχουν πια πεταχτεί, κι έτσι δεν υπάρχουν πια για να εξεταστούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ενέσιμη χορήγηση βιταμινών ξεκίνησε από το Λας Βέγκας, όπου γινόταν τόσο ως «θεραπεία» για το hangover όσο και ως μέσο διατήρησης της υγείας. Έκτοτε εξαπλώθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ και πλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες σε σπα ή ακόμα και στα σπίτια των πελατών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει