Πριν από κάποια χρόνια συμμετείχε σε βρετανική σαπουνόπερα στο πλευρό του Michael Caine. Σήμερα ο βρετανός ηθοποιός Simon Morris κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βιασμό μιας 15χρονης.

Ο ίδιος βέβαια υποστηρίζει ότι δε θυμάται τίποτα καθώς πάσχει από «sexsomnia» εξαιτίας της οποίας κάνει σεξ ενώ κοιμάται και στη συνέχεια δεν το θυμάται.

Ο 42χρονος ηθοποιός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δε θυμόταν να έχει βιάσει την ανήλικη, καθώς εκείνο το διάστημα… υπνοβατούσε.

Όταν συνελήφθη αρνήθηκε τις κατηγορίες μέχρι που η αστυνομία του παρουσίασε τα αποδεικτικά στοιχεία με το DNA του.

«Έχω ιστορικό υπνοβασίας, πέφτω στους τοίχους και κάνω σεξ με τις συντρόφους μου ενώ κοιμάμαι. Νιώθω ντροπή αλλά μου έχει συμβεί πρόσφατα με σύντροφό μου κατά τη διάρκεια της νύχτας» υποστήριξε ο ίδιος στο δικαστήριο λέγοντας ακόμη ότι έχει υποβληθεί σε ειδικά τεστ σε κλινική που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τον ύπνο στο Εδιμβούργο, προκειμένου να καταλάβει τι του συμβαίνει.

Η εισαγγελέας, Sue Ferrier, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του ως «φτηνή δικαιολογία για να αποφύγει το αναπόφευκτο».

Η ίδια υποστήριξε ότι ο Morris γνώρισε την ανήλικη το Σεπτέμβριο του 2011 σε ένα πάρτι γενεθλίων, όπου εκείνη ήπιε με το που έφτασε δύο ποτήρια σαμπάνια. «Ο Morris αμέσως έδειξε το ενδιαφέρον του για εκείνη. Της σέρβιρε ποτά και της πρότεινε ακόμη να μείνει μαζί του στο Λονδίνο. Το κορίτσι μέθυσε και ο πατέρας της την έβαλε για ύπνο στον επάνω όροφο. Λίγο μετά ο Morris πήγε να τη δει και την πήγε σε άλλο δωμάτιο» πρόσθεσε.

Η ανήλικη κατέθεσε ότι όταν ξύπνησε είδε το Morris να στέκεται πάνω της και να την αγγίζει.

Η τωρινή σύντροφος του ηθοποιού, Helen Cole, στέκεται στο πλευρό του λέγοντας ότι εκείνος έχει προσπαθήσει να κάνει σεξ μαζί της ενώ κοιμόταν.
Η δίκη συνεχίζεται.