«Δεν είναι παρά θέμα χρόνου να καταρρεύσει το συριακό καθεστώς», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

«Πιστεύω ότι το καθεστώς της Δαμασκού πλησιάζει στην κατάρρευση. Νομίζω ότι πλέον είναι απλώς θέμα χρόνου», ανέφερε ο Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Καλώ το καθεστώς να τερματίσει τις βιαιότητες, να συνειδητοποιήσει ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση και να δεσμευθεί σε μια διαδικασία ώστε να ικανοποιήσει τα νόμιμα αιτήματα του συριακού λαού», πρόσθεσε Ράσμουσεν.

Ο γενικός γραμματές του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «απόλυτη ασέβεια» στη ζωή των σύρων πολιτών τη χρήση πυραύλων Σκουντ από την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. «Κάποιες πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πυραύλους Σκουντ», συνέχισε.

Πάντως, όπως μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση, η Δαμασκός διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους Σκουντ, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ και των σύρων ανταρτών.