Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), ζητώντας ανάκληση της απόφασης του ΔΣ να παραχωρήσει στην κυβέρνηση δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα απαιτούν παραίτηση του Προέδρου και των μελών του ΔΣ της Αρχής.

Σε συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου η επιτροπή οικονομικών θα συζητήσει το θέμα.

Οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των εργαζομένων ζήτησαν να τους δοθεί γραπτώς η απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής, καθώς και όλα τα έγγραφα σχετικά με την παραχώρηση του δανείου για κάλυψη των αναγκών του κράτους στους επόμενους δύο μήνες.

Αξίωσαν,επίσης, γραπτή δέσμευση της Ανώτατης Διεύθυνσης και του συνόλου της Διαχειριστικής επιτροπής, να μην προβούν ή να εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα μελλοντικών απαιτήσεων του Κράτους για πρόσθετη χρηματοδότηση.

Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων θα συνέλθουν την Πέμπτη για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι οι δημόσιοι οργανισμοί που δανείζουν το κράτος θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.