Σε ταμείο που δημιουργήθηκε για την οικογένεια της νοσοκόμας Τζασίντα Σαλντάνια, η οποία αυτοκτόνησε μετά τη ραδιοφωνική φάρσα του ραδιοσταθμού Sydney radio station 2Day FM, θα καταθέσει το Μέσο όλα τα έσοδα από τις διαφημίσεις του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τα έσοδα με ελάχιστη συνεισφορά το ποσό των 500.000 δολαρίων Αυστραλίας (525.000 δολάρια ΗΠΑ), σε ένα ταμείο στη μνήμη της νοσοκόμας, η οποία απάντησε στο τηλεφώνημα-φάρσα, στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν η έγκυος Κέιτ Μίντλετον.

Η εταιρεία έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δυο ραδιοφωνικούς παραγωγούς, Μελ Κρεγκ και Μάικλ Κρίστιαν, έκοψε το πρόγραμμά τους «Hot 30» και ανέστειλε τη μετάδοση διαφημίσεων λόγω του θανάτου της Σαλντάνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι διαφημίσεις θα μεταδίδονται ξανά από την Πέμπτη.

«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία και η σκέψη μας είναι στην οικογένειά της. Ελπίζουμε ότι η συνεισφορά μας στο ταμείο αυτό θα είναι για την οικογένεια της Σαλντάνια η υποστήριξη που χρειάζεται σ΄αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο διευθυντής της Southern Cross Chief, Ρις Χόλεραν.