Κτηνοτρόφος θα αποζημιώσει οικογένεια τουρίστριας που σκοτώθηκε από αγελάδα

Θα κληθεί να δώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ


ΚΟΣΜΟΣ
5:21
23/02/2019
Κτηνοτρόφος θα αποζημιώσει οικογένεια τουρίστριας που σκοτώθηκε από αγελάδα
3
loading

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των αγροτών στις αυστριακές Άλπεις μετά τη βαριά ποινή που επιβλήθηκε σε έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο μιας τουρίστριας που δέχτηκε επίθεση από μια αγελάδα.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει ο σύζυγος και ο γιος της Γερμανίδας που σκοτώθηκε το 2014. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, δικαστήριο του Τυρόλου καταδίκασε τον ιδιοκτήτη της αγελάδας να καταβάλει αποζημίωση 490.000 ευρώ στην οικογένειά της. Επίσης, είναι υποχρεωμένος να πληρώνει στο εξής στους δύο άνδρες 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Ο πρόεδρος της επαρχίας του Τυρόλου χαρακτήρισε την απόφαση «καταστροφή» για τον αγροτικό κόσμο, τονίζοντας ότι θα έχει «μοιραίες επιπτώσεις» για τον τουρισμό στις Άλπεις.

Το θύμα είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της στο Στουμπάιταλ του Τυρόλου και δέχτηκε την επίθεση της αγελάδας ενώ περνούσε ανάμεσα από ένα κοπάδι όπου υπήρχαν πολλές μητέρες με τα μοσχαράκια τους.

Το τοπικό Αγροτικό Επιμελητήριο ανέφερε ότι ήδη πολλοί κτηνοτρόφοι επικοινώνησαν μαζί του και «θέλουν να μάθουν αν επιτρέπεται να αφήνουν ελεύθερες τις αγελάδες να βόσκουν στα λιβάδια ή αν θα πρέπει να τα περιφράξουν».

Ο κτηνοτρόφος υποστήριζε ότι είχε τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες όπου έγραφε ότι στην περιοχή έβοσκαν αγελάδες με τα μοσχαράκια τους, όμως το δικαστήριο του Ίνσμπρουκ έκρινε ότι το σημείο όπου σκοτώθηκε η Γερμανίδα ήταν μια «νευραλγικής σημασίας» διάβαση, την οποία θα έπρεπε να έχει περιφράξει.

Η απόφαση του δικαστηρίου «σηματοδοτεί το τέλος για τα βοσκοτόπια μας», υποστήριξε η ομοσπονδία Αυστριακών κτηνοτρόφων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ………

    Με την λογική του περιορισμού των βοσκοτόπων φίλτατε theodoros069 θα πρέπει να να περιοριστούν και τα άγρια ζώα όπως αρκούδες, λύκοι, τσακάλια κλπ. τα οποία είναι όντως επικυνδινα και κάθε χρόνο υπάρχουν πολλές αναφορές καταγεγραμμένες για επιθέσεις και ζημιές σε κοπάδια και περιουσίες όπως κερασωνες, οπορωνες και αμπέλια... Δεν θυμάμαι πότε στην Ελλάδα να σκωτοθηκε κανείς από αγελάδα ή κάποιο άλλο οικοσιτο ζώο.... Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά πόσο επικυνδινα μπορεί να γίνει μια μητερα (Όχι μόνο στα ζωα) όταν νομίζει ότι το παιδί της επιλέξτε.

  2. avatar Γαβ γαβ

    Μήπως προκάλεσε ο σκύλος την αγελάδα ; Ο σκύλος τι έχει να πει;

  3. avatar theodoros069

    Μάλλον συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη το φαινόμενο των ανεξέλεγκτων βοσκοτόπων χρήσης ,απο τους κτηνοτρόφους,στην Ελλάδα δε είναι <>...το οτι συμβαίνουν ατυχήματα ειναι πλέον γεγονός .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει