Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε χθες ότι μόνο οι απευθείας διαπραγματεύσεις των Παλαιστινίων με το Ισραήλ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Η δήλωση της Κλίντον έγινε την παραμονή της ψηφοφορίας του ΟΗΕ για τη χορήγηση στους Παλαιστινίους status «κράτους παρατηρητή» στα Ηνωμένα Έθνη.

«Έχω πει πολλές φορές ότι η πορεία προς μια λύση δύο κρατών, που θα ικανοποιούσε τις προσδοκίες των Παλαιστινίων περνά από την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, όχι από τη Νέα Υόρκη», δήλωσε η Κλίντον στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή των Ηνωμένων Πολιτειών στο αίτημα των Παλαιστινίων για τη βελτίωση της θέσης τους στα Ηνωμένα Έθνη.

«Καταστήσαμε απολύτως σαφές στην παλαιστινιακή ηγεσία ότι είμαστε αντίθετοι σε προσπάθειες να αλλάξει το καθεστώς τους στον ΟΗΕ, εκτός των απευθείας διαπραγματεύσεων», είπε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Παλαιστινιακή υποψηφιότητά κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταψηφίσουν την υποψηφιότητα.