Τζόνσον: Χρειάζονται αλλαγές στο backstop για να λυθεί το αδιέξοδο στο Brexit

Τι προτείνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υπέρμαχος του «διαζυγίου»


ΚΟΣΜΟΣ
13:07
11/02/2019
Τζόνσον: Χρειάζονται αλλαγές στο backstop για να λυθεί το αδιέξοδο στο Brexit
1
loading

Την ανάγκη το Ηνωμένο Βασίλειο να εξασφαλίσει αλλαγές στο backstop, τη δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit, επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασιστεί το χρονικό όριο εφαρμογής του backstop και ο μηχανισμός εγκατάλειψής του, όπως τόνισε.

«Ορισμένες από τις ιδέες που έχει αναφέρει η πρωθυπουργός στη Βουλή δείχνουν λογικές» σχολίασε ο Τζόνσον, ένας από τους πιο επιφανείς υπέρμαχους του Brexit, στο ραδιόφωνο του BBC. «Πιστεύω πως χρειάζεται ένα χρονικό όριο. Πιστεύω πως θα ήθελα να εξετάσω πολύ προσεκτικά όσα προτείνονται και πως θα πρέπει να δοθεί στη Βρετανία πιθανή έξοδος από το backstop».

Όταν ρωτήθηκε, δεν είπε πάντως πως θα πρέπει το backstop πλήρως να εξαλειφθεί. «Το πιο αισιόδοξο που μπορεί να γίνει είναι ένας συμβιβασμός και το καλό είναι πως αυτό έχει τη στήριξη και των δύο πλευρών» εξήγησε.

Την ίδια ώρα, πάντως, επιχειρηματικά λόμπι βλέπουν τις πιθανότητες αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ τον επόμενο μήνα χωρίς συμφωνία να αυξάνονται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar panos222

    Με τέτοια φάτσα, θα έπαιζε άνετα στο \"Ηλίθιος και Πανηλίθιος\"...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει