Ογδόντα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία της γρίπης που πλήττει τη Ρουμανία τις τελευταίες εβδομάδες. Τα τελευταία θύματα του ιού της γρίπης ήταν δύο γυναίκες και ένα νήπιο, ηλικίας μόλις δύο ετών.

Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων από τον ιό της γρίπης τύπου Α. Οι δύο γυναίκες και το δίχρονο αγοράκι δεν είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Κέντρο.

Οι ειδικοί από το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου των Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας αναμένουν ύφεση της γρίπης, όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η γρίπη προτιμά το κρύο» δήλωσε η υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Σορίνα Πιντέα, σημειώνοντας ότι, παρά την άνοδο της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες, ο ιός της γρίπης παραμένει σε έξαρση.

Το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να μην εφησυχάζουν, να ακολουθούν τις συμβουλές για την πρόληψη της γρίπης, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να εμβολιαστούν και σε περίπτωση που έχουν ένα από τα συμπτώματα της γρίπης να απευθύνονται άμεσα σε γιατρό.