Έτοιμο να μελετήσει το μήνυμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουϊαδό, μόλις το λάβει, είναι η Ρωσία, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας, Ντμίτρι Πεσκόφ

«Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια μηνύματα. Εάν έρθει τέτοιο μήνυμα και όταν θα έρθει, θα το μελετήσουμε», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απάντηση αυτή δόθηκε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις που είχε κάνει ο Γκουαϊδό, στις οποίες έλεγε ότι έστειλε μηνύματα προς την Κίνα και τη Ρωσία, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που αλλάξει η εξουσία, το Καράκας θα αντιμετωπίσει «με υπευθυνότητα» τις δανειακές του υποχρεώσεις.

Ο αυταανακηρυχθείς πρόεδρος λατινοαμερικανικής χώρας υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η αλλαγή της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα θα είναι προς όφελος της Ρωσίας και της Κίνας που είναι οι δύο μεγάλοι ξένοι επενδυτές της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Γκουαϊδό είναι πρόεδρος της Βουλής. «Για μας δεν είναι αρχηγός του κράτους, δεν τον αναγνωρίζουμε με την ιδιότητα αυτή. Αρχηγός του κράτους είναι ο κύριος Νικολάς Μαδούρο, η κυβέρνηση του οποίου είναι ο εταίρος μας στην Βενεζουέλα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία προσβλέπει στην ανάπτυξη της συνεργασίας με το Καράκας ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αυτή. « Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση σ αυτή τη χώρα, ελπίζουμε και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας», επισήμανε ο Πεσκόφ.

Γενικά, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, οι πολιτικές εξελίξεις στην Βενεζουέλα είναι εσωτερική της υπόθεση , το κύριο είναι να προστατευθεί η χώρα από τις επεμβάσεις τρίτων χωρών», ανέφερε καταληκτικά ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.