Υπέρ της σημερινής επίθεσης σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ τάσσεται η Χαμάς, χωρίς, όμως, να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

«Η Χαμάς ευλογεί την επίθεση στο Τελ Αβίβ και την θεωρεί φυσική απάντηση στις ισραηλινές σφαγές στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Reuters.

«Οι παλαιστινιακές παρατάξεις θα προσφύγουμε σε όλα τα μέσα για να προστατεύσουμε τους παλαιστίνιους αμάχους μας, καθώς δεν υπάρχει κάποια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση» πρόσθεσε ο Αμπού Ζούχρι.

Στο μεταξύ ο Οφίρ Γκέντελμαν, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter πως η αστυνομία ερευνά την περιοχή για να ανακαλύψει το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα. Ο εκπρόσωπος φαίνεται έτσι να επιβεβαιώνει πληροφορίες πως δεν επρόκειτο για επίθεση καμικάζι. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως έχει συλληφθεί ένας άνδρας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο λεωφορείο ενώ αυτό κινούνταν σε δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος του επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.