Σκηνές από ταινία τρόμου κατέγραψε βίντεο στην Ιταλία, με ένα αυτοκίνητο να κινείται σε έναν ήσυχο δρόμο τη νύχτα και εκατοντάδες αρουραίους να διασχίζουν βιαστικά την άσφαλτο.

Εδώ και μερικές ημέρες το μικρό χωριό του Gattolino (που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «μικρή γάτα») αντιμετωπίζει μια εισβολή τρωκτικών. Οι ντόπιοι έχουν δώσει το παρατσούκλι «τρελοί μικροί αρουραίου» στους εισβολείς εξαιτίας της παράξενης συμπεριφοράς τους. Σύμφωνα με αναφορές, τα τρωκτικά πηδάνε μπροστά στα αμάξια και σκοτώνουν το ένα το άλλο. Μάλιστα ένας πυροσβέστης ανέφερε σε τοπική εφημερίδα: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι Αρχές στη βόρεια ιταλική επαρχία της Τσεζένα έχουν αναθέσει σε μία ειδική ομάδα που απαρτίζεται από πυροσβέστες, αστυνομικούς και επιθεωρητές υγείας να διαχειριστεί το έκτακτο φαινόμενο, που έχει στρέψει την προσοχή όλης της χώρας στην περιοχή, ιδίως μετά το βίντεο με τα τρωκτικά που βγήκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με ντόπια αξιωματούχο, οι ειδικοί για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία συνεργάζονται με την αστυνομία για να εξακριβώσουν αν οι αρουραίοι είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών.

Τα τρωκτικά φαίνεται ότι προέρχονται από έναν παλιό περιστερώνα, που έκλεισε την περασμένη χρονιά, όπου έβρισκαν καταφύγιο και τροφή. «Είναι πολύ πιθανόν οι αρουραίοι να ξέμειναν από φαγητό μέσα στον χώρο και να το αναζητούν έξω από αυτόν» δήλωσε τοπικός παράγοντας.