Η επίσκεψη στο γιατρό δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα όταν αυτή συνδυάζεται με κάποιο προγραμματισμένο εμβόλιο. Γονείς και παιδίατροι σκαρφίζονται διάφορα για να μπορέσουν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και λιγότερο επίπονη τη διαδικασία.

Στην περίπτωση του μικρού Alexander από την πόλη Σαλίνας της Καλιφόρνια, η αποστολή του γιατρού και της μητέρας ήταν πιο δύσκολη.

Το πεντάχρονο αγόρι, που προφανώς δεν είναι και το πιο ψύχραιμο παιδί στον κόσμο, βρίσκεται σε υστερία έπειτα από το τσίμπημα που χρειάστηκε να του κάνει ο γιατρός στο δάχτυλο του χεριού για να του πάρει λίγο αίμα. Η διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, όμως ο πιτσιρικάς καταφέρνει να δραματοποιήσει μια κατάσταση που κάθε άλλο παρά σοβαρή είναι.

Οι υπερβολικές αντιδράσεις του κάνουν την μητέρα του να ξεσπά σε γέλια και να καταγράφει με το κινητό της τηλέφωνο τις στιγμές υστερίας του. «Πονάει τόσο άσχημα μαμά!» φωνάζει ο μικρός Alexander δείχνοντας το δάχτυλό του στο οποίο έχει τοποθετηθεί τσιρότο. «Βοηθήστε με! Πονάει!», ουρλιάζει και ζητά από τη μητέρα του να φύγουν από το ιατρείο: «Μαμά πρέπει να φύγουμε από δω! Θέλω να πάω σπίτι».

Μια λιχουδιά και δη σοκολατένια ίσως να ήταν μια καλή λύση για να ηρεμήσει ο μικρός Alexander και να «ξεχάσει» τον πόνο του.