Σε ισχύ οι κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας για τους μετανάστες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποιεί την διαδικασία που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2018


ΚΟΣΜΟΣ
21:09
24/01/2019
Σε ισχύ οι κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας για τους μετανάστες
11
loading

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποιεί την διαδικασία κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2018 εξαιτίας των νόμων που υιοθέτησε η Βουδαπέστη, βάσει των οποίων ποινικοποιείται η υποστήριξη προς τους μετανάστες. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτίθεται να φέρει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στην ουσία οι Βρυξέλλες κατηγορούν την Βουδαπέστη για παραβίαση των ελευθεριών των μεταναστών όπως επίσης και για θέσπιση παράνομων περιορισμών όσον αφορά τα δικαιώματα του ασύλου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετεί την επόμενη πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την διαδικασία κατά της Ουγγαρίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία επισημαίνεται ότι «στις 19 Ιουλίου του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε επίσημα την Ουγγαρία σε ό,τι αφορά την νέα νομοθεσία. Αφού ανέλυσε την απάντηση που πήρε από τις ουγγρικές αρχές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των προβλημάτων που έχουν επισημανθεί δεν έχουν ακόμη επιλυθεί».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι μεταξύ των παραβάσεων, τις οποίες η Βουδαπέστη δεν ήρε, είναι «ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών» των μεταναστών, καθώς και «ο παράνομος περιορισμός του δικαιώματος ασύλου».

«Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει 2 μήνες για να δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αντίθετη περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε στις 19 Ιουλίου του 2018 να εκκινήσει την διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην Ουγγαρία εξαιτίας των νόμων που υιοθέτησε η Βουδαπέστη για τους μετανάστες ενημερώνοντάς την επίσημα για τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, απαντώντας στις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να αγωνιστεί κατά της διαδικασίας των κυρώσεων που εκκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε περίπτωση που η Ουγγαρία δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί αργότερα να της στερήσει το δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο της ΕΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

  Όταν είσαι μέλος μιας λεσχης, έχεις δικαιώματα αλλά έχεις και υποχρεώσεις!!!

 2. avatar Stateless

  Πετάξτε τους έξω από την ΕΕ και ας κάνουν ότι θέλουν μετά. Ελεύθεροι από υποχρεώσεις θα είναι.
  Όποιος δεν τηρεί την υπογραφή ένταξης του στην ΕΕ, να έχει αυτές τις συνέπειες.
  Την άλλη φορά να διαβάζει καλύτερα τους όρους (terms and conditions) πριν υπογράψει συμφωνίες.

  1. avatar dk.

   Εσύ μάλλον δεν έχεις ακούσει ποτέ για την συμφωνία Schengen ? Επειδή λες τέτοιες [...]

   1. avatar Stateless

    Μια χαρά τη ξέρω. Αλλά η Σένγκεν δεν έχει σχέση με αυτούς που διώχνει ο ουγκανος. Έχει να κάνει με την ελεύθερη μετακίνηση ευρωπαίων πολιτών όπως και αν μια ΕΕ χώρα έχει δώσει άδεια παραμονής σε κάποιον, αυτή η βίζα ισχύει για όλες τις χώρες της Σένγκεν.
    Έχει κι άλλα πολλά. Τι θέλεις να σου πω?
    ΥΓ εσύ το έχει τερματίσει το κοντέρ με τις μ...... που τσαμπουνάς!!!

    1. avatar dk.

     Άρα πράγματι δεν καταλαβαίνεις τίποτα ! Ούτε το γιατί βίζα χρειάζεται και το ότι χρειάζεται !

 3. avatar criskalts

  Όσες κυρώσεις και να τους επιβάλουν, αυτές θα είναι ένα τίποτα από αυτά που θα πάθαινε η κοινωνία τους από τους λάθρο.
  Εμείς απλά αριστερόστροφα ξεπουληταριά...

 4. avatar dk.

  Όχι μετανάστες. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

 5. avatar Χχαχαχαχαχα

  Κυρώσεις γιατί δεν δέχεται τον ισλαμοεπικοισμό του Σόρρος και των ακροαριστερών; Μάλλον γραμμένους σας έχουν οι Ούγγροι, έχουν ΠΑΤΡΙΔΑ.

 6. avatar Τρίχες baby

  Για δεν λέει ποιές θα είναι αυτές οι κυρώσεις. Πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα κατεβάσει τα παντελόνια ή σηκώσει τα φορέματα (για να μην παρεξηγηθούν και οι κυρίες στην βουλή τους); Στην χώρα μου θα μου φέρεις τον αλλοδαπό, αλλόδοξο, εγκληματία ΙΣΙΣ με το έτσι θέλω. Γιατί τους ονομάζουν όλους μετανάστες αφού δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ποιοι είναι οι πραγματικοί μετανάστες που διώκονται λόγω πολέμου και ποιοί οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες. Το χειρότερο από όλα είναι αντι να είναι ευγνόμονες και να προσπαθούν να προσαρμοσθούν στα δεδομένα της χώρας που τους φιλοξενεί, αυτοί θέλουν να φέρουν τα δικά τους ήθη και έθιμα. Αφού έκει που είστε τα κάνατε [...] γιατί θέλετε να συνεχιστεί αυτό εδώ; για να γίνουν και οι χώρες της Ευρώπης όπως οι δικές σας; Μπράβο στην Ουγγαρία πάντως και σε μερικές άλλες χώρες που επιτέλους πρέπει να βάλουν φρένο στο Σόρος και τα τσιράκια του. Προφανώς αυτοί τιμούν τα παντελόνια τους όχι όπως οι περισσότερες κυβερνήσεις μαζί και η δική μας.

 7. avatar Ραους

  Πισω ολους καλα κανει η ουγγαρια ολους πισω κλεφτες, φονιαδες,φυλακισμενους
  λοη η σαρα και η μαρα στην ευρωπη

 8. avatar Επιλεκτικές ευρωπαϊκές ευαισθησίες

  Τα ίδια έκανε η Πολωνία.Αλλά δεν είχε καμιά επίπτωση. Αυτοί είναι αντιρώσοι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει