Σίγουρα δεν είναι μια εικόνα που συναντά κανείς συχνά σε αυτοκινητόδρομο. Μια παρέα ψαράδων που είχαν πάει για ψάρεμα στο Botany Bay, επέστρεφαν το βράδυ της Κυριακής 20/1 στη βάση τους στο Σέσιλ Παρκ του Σίδνεϊ.

Η ψαριά τους περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, και έναν καρχαρία μάκο μήκους 2,5 μέτρων και βάρους 165 κιλών τον οποίο είχαν τοποθετήσει στη βάρκα που μετέφεραν με το αυτοκίνητο. Μόνο που το κεφάλι του καρχαρία περίσσευε έξω από το σκάφος και βρισκόταν σε κοινή θέα καθ’ όλη τη διαδρομή των 40 χιλιομέτρων.

«Βασικά αυτό που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε για ψάρεμα και να πιάνουμε έναν κάθε 3-4 μήνες», ανέφερε ο αρχηγός του πληρώματος Nathan Struck στην Daily Mail Αυστραλίας, για να προσθέσει: «Μετά πηγαίνουμε σπίτι, επεξεργαζόμαστε και καθαρίζουμε τα πάντα και μόλις ολοκληρώσουμε τις δουλειές μοιράζουμε το κρέας του καρχαρία σε τέσσερις διαφορετικές οικογένειες».

Το βίντεο με τον καρχαρία να περισσεύει από τη βάρκα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον καρχαρία, ενώ άλλοι επαίνεσαν τους ψαράδες για την ψαριά τους. «Είστε θρύλοι και ο μάκο στην πραγματικότητα δείχνει να διασκεδάζει τη βόλτα», σχολίασε κάποιος. «Μπράβο σας, ωραία ψαριά, αλλά γιατί τον αφήσατε να κρέμεται έξω από τη βάρκα;», έγραψε κάποιος άλλος.

Ο Nathan πάντως τόνισε πως δεν το έκαναν εσκεμμένα, για να επιδείξουν το θήραμά τους, αλλά γιατί πολύ απλά ο καρχαρίας ήταν τόσο μεγάλος που δεν χωρούσε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.

«Σίγουρα δεν το κάναμε για λόγους επίδειξης. Ο καρχαρίας ήταν τεράστιος και δεν χωρούσε στο αυτοκίνητο», είπε.