Περιπέτεια μέσα στην παγωνιά έζησαν δύο 5χρονα κορίτσια στη Σιβηρία, που, θέλοντας να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους- κι αν τους έκαναν, λέει!- ξέφυγαν από την προσοχή των δασκάλων, στο σχολείο τους, και βγήκαν στο κρύο για να γυρίσουν μόνα τους στα σπίτια τους. Και συγκεκριμένα στο πολύ κρύο.

Τα κορίτσια βρέθηκαν με κρυοπαγήματα και υποθερμία, καθώς περπατούσαν προς το σπίτι τους μία από τις πιο κρύες μέρες του χρόνου, με τη θερμοκρασία στους -45 βαθμούς Κελσίου.

Το σύστημα ασφαλείας κατέγραψε τα κορίτσια να ξεγλιστρούν από το σχολείο, το ένα αγκαλιά με το αρκουδάκι του και το άλλο χωρίς γάντια.

Σύμφωνα με το BBC, το ένα κορίτσι παραμένει στο νοσοκομείο, με κρυοπαγήματα σε τρία δάχτυλα.

«Τρία δάχτυλά της πάγωσαν εντελώς, κλαίει πολύ» περιέγραψε η μητέρα της Evdokia Kutukova.«Τα παιδιά είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ».

Η γυναίκα συνειδητοποίησε πως η κόρη της αγνοείτο όταν πήγε στο νηπιαγωγείο να την πάρει και διαπίστωσε πως έλειπε το παλτό της. Ειδοποίησε το προσωπικό του σχολείου, και τότε διαπιστώθηκε πως έλειπε και η φίλη της κόρης της. Ούτε οι γονείς του δεύτερου κοριτσιού ήξεραν πού βρισκόταν.

Τότε τηλεφώνησε ο παππούς της μικρής για να ειδοποιήσει πως είχε μόλις φτάσει στο σπίτι, μόνη, παγωμένη και κλαίγοντας. Σύμφωνα με τον πατέρα της, ένας διερχόμενος έδωσε στο κοριτσάκι ένα κασκόλ, κι αυτό τη βοήθησε να αντέξει μέχρι να φτάσει σπίτι. «Πόσο κρύο πρέπει να ήταν χωρίς γάντια, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, και με ένα παιχνίδι στο χέρι της!» σχολίασε.

Το δεύτερο κορίτσι έχασε τον δρόμο για το σπίτι του μέσα στο χωριό, όπου είχε σκοτεινιάσει, και βρέθηκε μία ώρα αργότερα. Είχε βρει καταφύγιο σε ένα κοντινό σπίτι. «Ευτυχώς σκέφτηκε να μπει σε κάποιο άλλο σπίτι» σχολίασε η Kutukova σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Ευτυχώς δεν έπαθε κρυοπαγήματα, μέσα στο τόσο κρύο». Το κορίτσι είχε υποθερμία και αφού την εξέτασε γιατρός επέστρεψε σπίτι του.

Οι δύο 5χρονες δεν είχαν ξαναφύγει ποτέ μόνες τους από το νηπιαγωγείο και είναι πλέον σε εξέλιξη έρευνα για το πώς συνέβη το περιστατικό.