Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι βρέθηκαν «μουσουλμανικά χαλάκια προσευχής» κοντά στα νότια σύνορα της χώρας, επικαλούμενος ένα δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας The Washington Examiner.

Πρόσφατα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ισχυριστεί ότι «τρομοκράτες» περνούν παράνομα τα σύνορα με το Μεξικό.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, μια ανώνυμη κτηματίας από το Νέο Μεξικό φέρεται να δηλώνει ότι είδε αυτά τα χαλάκια προσευχής και ότι μεταξύ των παράνομων μεταναστών που περνούν τα σύνορα είναι και Γερμανοί, Κινέζοι, Ρώσοι και Τσέχοι.

Η συντάκτρια του άρθρου, η Άννα Τζαριτέλι, είναι πρώην υπεύθυνη Τύπου της Ομοσπονδίας για τη Μεταρρύθμιση της Αμερικανικής Μετανάστευσης (Federation for American Immigration Reform), ενός οργανισμού που έχει χαρακτηριστεί «οργάνωση μίσους» από το Southern Poverty Law Center. «Έρχονται πολλοί άνθρωποι και όχι μόνο από το Μεξικό. Ο κόσμος, το ευρύ κοινό, απλώς δεν καταλαβαίνει την τρομοκρατική απειλή αυτού του πράγματος. Αυτό είναι το τρομακτικό. Δεν ξέρεις ποιος έρχεται από απέναντι. Βρήκαμε χαλάκια προσευχής εκεί πέρα. Είναι εξωπραγματικό. Δεν έρχονται μόνο Μεξικανοί», φέρεται να είπε η κτηματίας στη συντηρητική εφημερίδα.

Η γυναίκα αυτή πάντως παραδέχτηκε ότι δεν έχει δει «Μεσανατολίτες» μετανάστες και στο δημοσίευμα δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτά τα «χαλάκια προσευχής».

Ο Τραμπ πάντως επικεντρώθηκε στα «χαλάκια προσευχής», που ενισχύουν τον πρόσφατο ισχυρισμό του ότι «άγνωστοι Μεσανατολίτες» προσπαθούσαν να μπουν στις ΗΠΑ με το καραβάνι των μεταναστών που είχε ξεκινήσει από την Κεντρική Αμερική.

«Έρχονται άνθρωποι από τα Νότια Σύνορα από πολλές χώρες, κάποιες από τις οποίες θα ήταν μεγάλη έκπληξη», έγραψε στο Twitter.