Με ομιλίες σε 14 πολιτικές συγκεντρώσεις σε οκτώ Πολιτείες κλείνουν την προεκλογική τους εκστρατεία ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνει, μία μέρα πριν τις προεδρικές εκλογές. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπαλία, ωστόσο, δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα στον Ομπάμα, από την αποτελεσματική διαχείριση του τυφώνα Σάντι.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στην τελευταία δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post, Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ ισοψηφούν, με ποσοστό 48% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση του CNN εξασφάλισαν από 49% ο καθένας. Πάντως, ο νυν πρόεδρος διατηρεί ένα μικρό προβαδισμα στις περισσότερες αβέβαιες πολιτείες, στις οποίες και θα κριθεί και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο επίκεντρο της ύστατης προσπάθειας που καταβάλλουν και οι δυο υποψήφιοι βρίσκονται πολιτείες όπως το Οχάιο, η Φλόριντα, το Κολοράντο, η Βιρτζίνια, η Αϊόβα, η Νεβάδα, και το Νιου Χάμσιρ. Αύριο το βράδυ ο μεν Ομπάμα θα μεταβεί στο Σικάγο όπου και θα περάσει την ημέρα της ψηφοφορίας, αν και έχει ήδη ψηφίσει στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης θα μεταβεί στη Βοστόνη για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα.