Σχεδόν τρία στα τέσσερα μέλη του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας ζητούν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, προκειμένου να υπάρξει ανατροπή του αποτελέσματος της ψηφοφορίας του 2016, που αποτέλεσε την αφετηρία της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν βρίσκεται σε δυσαρμονία σε σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος του οποίου ηγείται, αναφορικά με το θέμα. Ωστόσο, ο ίδιος ανέκαθεν ήταν επικριτικός απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρεί ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Έρευνα του YouGov, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έδειξε ότι το 89% των μελών του Εργατικού Κόμματος πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κακώς ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ένωση, ενώ το ίδιο πιστεύει το 73% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των μελών του κόμματος θέλει ο Κόρμπιν να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Στο δεύτερο δημοψήφισμα, το 88% των μελών του Εργατικού Κόμματος και το 71% των ψηφοφόρων του θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στη Ενωση.

Η θέση του Κόρμπιν για το Brexit είναι ότι το Εργατικό Κόμμα θέλει την τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. και προσπαθεί να προκαλέσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ώστε μία κυβέρνηση Εργατικών να την εφαρμόσει. Μόνο σε περίπτωση που αυτό το σενάριο δεν πραγματοποιηθεί, το κόμμα του θα εξετάσει το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος.